Незрячі бандуристи пікетували у Львові казначейство (відео)

14:22 12 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Музиканти капели «Карпати» вимагали віддати їм заблоковану цією установою заробітну плату.


Відео: Ярослав Іваночко / iPress.ua

У зверненні пікетувальників до казначейства мовиться: «Працівникам капели бандуристів «Карпати» не виплачено заробітну плату за грудень 10 450 грн. Хоча кошти були на казначейському рахунку і залишилися кредиторська заборгованість. Згідно тимчасового кошторису 31 січня поступило 46 тисяч грн. причиною невиплати є постійне блокування рахунків колективу та відтягування термінів виплати коштів державним казначейством Шевченківського району Львова. На наше звернення 10 лютого до казначейства, ми отримали відповідь, що гроші можуть бути виплачені після підтвердження обласним казначейством. Вимагаємо негайної письмової відповіді про причини затримки виплати нам заробітної плати».

Натомість начальник Держказначейства у Львівській області Петро Могиляк заявив бандуристам: «Стосовно поданих платіжних документів, безперечно, вони не були виплачені у той же день, бо наше законодавство передбачає не пізніше наступного робочого дня. Оскільки в області впродовж 6-7 і 10 лютого здійснювалися значні виплати соціальної допомоги сім'ям з дітьми, а це 212 млн. грн. по області, що є дуже великим фінансовим ресурсом, зважаючи на те, що впродовж січня є значне невиконання дохідної частини державного і місцевих бюджетів і на відсутність фінансових ресурсів, ми не змогли виплатити наступного робочого дня цю заробітну плату. Але ця заробітна плата, яка була подана в документах 5 лютого сьогодні виплачена».

А коли бандуристи запевнили, що не отримали її, чиновник відповів, що гроші перерахували в другій половині дня і банк не встиг опрацювати документи. Відтак переніс отримання бандуристами заробітньої плати на наступний день. Тобто сьогодні капелі зарплату бандуристи вже мали б отримати, якщо ще якісь бюрократичні перешкоди не завадять цьому.

Бандурист Тарас Дороцький розповів, що у нього троє дітей, а зарплата – 1200 грн, тому йому доводиться підпрацьовувати вчителем в школі. Він також повідомив: «Найбільше, що змушує почухати потилицю, то це те, що таке повторюється з року в рік».

Про це інформує сьогодні, 12 лютого, «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів