На Вічеву площу в Червонограді вийшли більше тисячі шахтарів Львівщини

14:48 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Як стверджують протестувальники, вони сподіваються, що завтра все ж їхні вимоги почнуть виконувати.

«Більше тисячі шахтарів Львівщини зібрались сьогодні о 9:00 на Вічевій площі в центрі Червонограда», – повідомила в четвер інформаційна агенція "Страйк":

«На своєрідне віче зібрались представники семи шахт, які мають відношення до державного підприємства «Львіввугілля». Як стверджують протестувальники, вони сподіваються, що завтра все ж їхні вимоги почнуть виконувати. Вимоги шахтарів незмінні, особливо щодо виплати заборгованості по зарплатам та збереження шахт, а значить і робочих місць.

Нагадаємо, в понеділок розпочався страйк шахтарів Західної України, частина шахтарів страйкувала та виходила на акції протесту з перекриттям доріг на місцях, а частина поїхала пікетувати Верховну раду України та Кабінет міністрів. Протест в Києві тривав два дні, після чого влада пообіцяла виконати вимоги шахтарів щодо зарплатні та розглянути в короткий термін інші вимоги, які складались з 15 пунктів».

Як інформував «Щоденний Львів», голова Незалежної профспілки гірніків України Михайло Волиненець повідомив у вівторок, що в Червонограді почалося справжнє повстання шахтарів, бо «їм просто немає з чим повертатися по домівках», натомість голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин повідомив учора: «Шахтарі ДП «Львіввугілля», які провели мітинг протесту і віче на головній площі Червонограда, вирішили розблокувати усі під`їзні дороги до міста, проте продовжити страйк», своєю чергою, один із червоноградських гірників, які днями їздили пікетувати Верховну Раду та Кабінет міністрів у Києві, повідомив у четвер, що йому вручили повістку з військкомату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів