На сесії Львівської міської ради прийнято бюджет розвитку міста на 2015 рік (відео)

14:50 26 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv.tv

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, міський голова Андрій Садовий зазначив: «Є небезпека – чи будемо мати можливість усі роботи виконати».


Відео: Андрій Андрух / прес-служба Львівської обласної ради

«На сесії міської ради прийнято бюджет розвитку міста на 2015 рік – повідомили сьогодні, 26 лютого, «Щоденному Львову», в прес-службі ЛМР, конкретизуючи при цьому

«Серед важливих видатків – кошти на реабілітаційне відділення та на підведення мереж до будинку, де має бути житло для учасників АТО. Міський голова Андрій Садовий зазначив також:

«Бюджет розвитку сьогодні проголосований. Є одна небезпека – чи будемо мати можливість усі роботи, які заплановані, виконати.

В першу чергу, безперечно, ми будемо витрачати кошти на відновлення і вибудовування потужного реабілітаційного відділення на базі лікарні швидкої допомоги. Також ми виділили кошти для мереж, які будуть підведені для будівництва багатоповерхового житла для хлопців, які є на війні.

Тут ми надіємось, що нас підтримає Верховна Рада і виділить для цього кошти. Це сьогодні пріоритет. 

Якщо говорити про інші роботи, кошти на які закладені у бюджеті розвитку, – це об’єкти, які давно потребують реконструкції, – дороги, хідники. Все залежить від ситуації в країні

 При такій ситуації, як зараз, важко щось спрогнозувати. Але будемо робити усе, що в наших силах і допомагати хлопцям, які на війні, і інвестувати кошти у нашу інфраструктуру, щоб люди себе відчували захищено».

 

У прес-службі міської ради повідомили також «Щоденному Львову» в четвер:

Сьогодні на сесії Львівської міської ради не розглядали другу ухвалу щодо будівництва житлового будинку для військових, які перебувають на Сході України. Але у бюджеті розвитку, який прийняли на пленарному засіданні, передбачені кошти на виготовлення проекту та на підведення комунікацій.

Щодо фінансування самого будівництва, місто розраховує на підтримку держави. Про це на брифінгу розповів Андрій Садовий, міський голова Львова, який зокрема зазначив:

«Я не можу зрозуміти. Ухвала готова. Вона якісна. Можливо, йдуть якісь політичні ігри. Я переконаний, що на наступному засіданні депутати її проголосують.

Головне, щоб Верховна Рада, при голосуванні змін до бюджету, передбачила кошти на уможливлення програми з будівництва житла для хлопців, які є на війні. Це питання номер один.

Сьогодні треба відкинути всі інші програми, а захистити хлопців. Якщо вони відчують свою захищеність, вони з іншим настроєм будуть себе там почувати. Бо вертаючись сюди, багато з них не мають нормальних умов для існування. Не всі мають можливість купити помешкання. Держава в першу чергу повинна дбати про таких людей. Тоді інші будуть дивитись, яка є повага і пошана, і не буде жодних проблем з тим, щоб у нас була друга, третя черга людей, які будуть йти захищати державу. 

В нас у місті нема земельних ділянок. Львів – це дуже компактне місто. Ділянки для індивідуального житлового будівництва виділяються на території області, біля Львова. 

Ця робота сьогодні дуже якісно проводиться. Всі це знають. У нас якщо з’являється якась ділянка, ми її одразу виставляємо на аукціон. Бо це дуже вартісне майно і потім громада міста ці кошти використовує, в тому числі, частина коштів, які ми отримаємо від продажу, піде на інженерію, яка буде підводитись до будинку для багатоповерхового житла для учасників, які є на війні. Все чесно і відкрито. 

Все залежить від державних коштів. Місто ділянку виділяє, місто кошти на проект заклало і вони є в цьому проекті бюджету.

Кошти на інженерію, на підведення ми також заклали. Але самі кошти на будівництво потрібні. Якусь невелику частину можуть внести самі учасники війни, але більшу частину має держава надати по тій чи іншій програмі.

Це була одна з тем, яку я обговорював з прем’єр-міністром, з віце-прем’єр-міністром. Вони розуміють, що це важливо в умовах сьогоднішнього дня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів