На ринку вуличної їжі в центрі Львова варили гнотівку, канфіну й бензинівку

12:02 18 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Кулінари відтепер торгуватимуть під Музеєм зброї на вулиці Підвальній щодня, окрім понеділка.

Ольга Швед розповіла в сьогоднішній публікації «На ринку вуличної їжі продають кольорові вареники» в київській «Газеті по-українськи»:

«Чоловік підсушує феном шматки м’яса на сітці-грилі на ринку вуличної їжі у Львові 15 листопада. Там торгують півсотні кулінарів

– Підсушені феном для волосся відбивні – це самий сік, пробуєм, – підморгує хлопець у червоному фартуху. На сітці-грилі перевертає шматки м'яса. В одній руці тримає маленький фен.

15 листопада під Музеєм зброї у центрі Львова відкрили перший в Україні ринок вуличної їжі. У великому критому приміщенні пригощають півсотні рестораторів і кулінарів.

– У Європі ринки вуличної їжі – звичне явище. Всі знають про барселонську Бокерію чи лондонський Боро Маркет. Це величезні криті мега-ресторани. Там можна купити від хот-дога до рідкісних національних страв будь-якої країни, – на вході зустрічає бізнес-консультант проекту Аврора Огородник.

При вході на стенді розставлені півметрові колби з різнокольоровою рідиною. З деяких пробірок пливе густа пара.

– Це алхімічні самогонні апарати, – продавець Геннадій у високому білому ковпаку наливає в пробірку жовтої рідини з парою. – Ми варимо гнотівку, канфіну, бензинівку, спробуйте.

Смак схожий на міцну настоянку з яблуками й корицею.

Навпроти алхімічної лабораторії у метровому казані розмішує дерев'яною лопаткою чорноморські мідії у вершковому соусі 35-річна Тетяна. Велику порцію продає за 60 грн, склянку дрібних креветок – за 25. Поїсти можна за столиками поряд.

Киянка Ольга Серебрянська, 32 роки, замовляє дві порції кольорових вареників.

– Взяла на пробу зелені вареники з картоплею і чорні – з лососем, – каже Ольга. – Треба й собі вдома спробувати додати в тісто подрібнений шпинат або буряковий сік.

Найдорожчий швидкий перекус пропонують на лотку столичного ресторану «Мушлі». Чорний бургер з екстрактом чорнила каракатиці та крабовим м'ясом продають за 69 грн. Три середземноморські мушлі з соусом – за 70.

На виході в екологічні паперові пакети пакує продукти львів'янка 53-річна Оксана Пилипишин.

– Думала, тут розваги тільки для туристів. А виявилося краще, як на базарі, – каже. – Купила фермерського молока на розлив. Хліба на пивних дріжджах за 7 гривень, домашнього сиру і випічку. Заплатила менше, ніж би на продуктовому ринку поряд.

Ринок вуличної їжі працюватиме щодня, окрім понеділка».

Про це повідомляється у вівторок на сайті київської «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів