На пункті пропуску на Львівщині вимагали мито за гуманітарний вантаж (відео)

12:44 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Зокрема тому не пропускали мікроавтобус із Польщі, який прямував на Майдан.


Відео: /zik.ua

Прес-служба обласного управління міністерство доходів і зборів пояснює сьогодні, 6 лютого: «Львівська митниця Міндоходів офіційно заявляє, що всі процедури митного оформлення гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюються виключно у рамках чинного митного законодавства. Тому звинувачення, які поширюють деякі засоби масової інформації, про нібито «блокаду Міністерством доходів і зборів України гуманітарних вантажів» не відповідають дійсності».

Однак прес-служба інформує також, що коли «30 січня на пункт пропуску «Рава-Руська» прибув із Польщі мікроавтобус «IVECO» з польською реєстрацією й зі вживаними речами вагою 1200 кг», то його не пропустили не лише тому, що, як мовиться в повідомленні «документів, які б підтверджували, що цей товар є гуманітарною допомогою, у водія не було (не було вказано донора та утримувача гуманітарної допомоги, зареєстрованого в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги)». Обласне управління міністерство доходів і зборів ще й додає: «Враховуючи те, що без сплати митних платежів на митну територію України можна провозити товар у кількості, що не перевищує 50 кг та на суму 500 євро на одну особу, за вказаний товар необхідно було сплатити мито. Перевізник відмовився це зробити, тому повернувся до Польщі».

Але цим його «одіссея» не завершилася. Бо прес-служба обласного управління міністерство доходів і зборів інформує також: «31 січня цей мікроавтобус з двома пасажирами та водієм, які перевозили особисті речі, було пропущено на митну територію України через пункт пропуску «Шегині». Оформлення вантажів гуманітарної допомоги Львівською митницею Міндоходів здійснюється впродовж чотирьох годин за умови наявності рішення Мінсоцполітики про визнання таких вантажів гуманітарними, пред’явлення товарів та подання в установленому порядку митної декларації і всіх необхідних документів. Випадків затримки оформлення вантажів з гуманітарною допомогою за наявності митної декларації та всіх необхідних документів хоча б на годину немає.

Прес-служба також нагадує: «Рішення про визнання вантажів гуманітарною допомогою ухвалює Міністерство соціальної політики України. Міндоходів, своєю чергою, митне оформлення таких товарів здійснює першочергово відповідно до чинного законодавства. За наявності адресата «гуманітарки» в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги такий вантаж не затримується на кордоні, а у першочерговому порядку скеровується в митниці за місцезнаходженням їх одержувачів та передається останнім на тимчасове зберігання. Митне оформлення такого вантажу здійснюють після отримання всіх необхідних дозволів та документів.Загалом упродовж 2013 року на адресу благодійних організацій Львівщини надійшло 236 вантажів із гуманітарною допомогою від 114 донорів. Орієнтовна вага вантажів понад 560 тис. кг. Жоден із вантажів не було повернуто донорам».

Як бачимо, останнім реченням у попередньому абзаці прес-служба обласного управління міністерство доходів і зборів явно суперечить своїй же інформації про те, що 30 січня на на пункті пропуску «Рава-Руська» перевізник гуманітарної допомоги з Польщі змушений був повернутися до своєї країни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів