На Львівському танковому заводі ремонтують 500 одиниць бронетехніки сил АТО (відео)

22:46 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ВВС Україна»

На цьому ж підприємстві виготовлятимуть на замовлення оборонного міністерства найновіші розробки української бойової броньованої машини «Дозор-Б».


Відео: «Zaxid.net»

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «На Львівському танковому заводі випустять сучасну бронемашину «Дозор-Б»:

«Вперше за 5 років Львівський бронетанковий завод отримав державне замовлення від Міністерства оборони України. Тепер тут ремонтують військову техніку та створять нову сучасну бронемашину «Дозор-Б». 

Вже кілька років військовий завод працював у півсили. Останні півроку замовлень взагалі не було. Тож і середня зарплата зменшилась до 3 тисяч гривень.

Працювали тут на експорт, для країн Африки та Близького Сходу. Нарешті у липні від українського Міністерства оборони отримали державне замовлення на ремонт спецтехніки.

«Це капітальні ремонти броньованих ремонтно-евакуаційних машин, самохідних артилерійських установок, виготовляємо запасні частини та проводимо виїзди ремонтних бригад», – розповів директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець.

Також працівники готуються до ремонту інженерної техніки розгородження та розмінування. На заводі можуть проводити до 12 капітальних ремонтів спецтехніки та 15-ти танків на місяць. Зараз працюють у дві зміни, деякі цехи – у три.

Виїзні ремонтні бригади ремонтують техніку не лише на військових складах, а й в зоні АТО. Через руки майстрів пройшли танки, БТРи, евакуаційна техніка, самохідні гаубиці, броньовані машини. 

Старший майстер ремонтної дільниці Юрій побував у гарячих точках і готовий працювати навіть у п'ять змін. Ремонтував чоловік і залишки техніки з Криму та з-під Волновахи.

«В піску, і в лісі, де було найменше місце, де можна було стати, де можна сховатися, ставали і ремонтували. Тільки дурень не боїться, страшно, але працюєш. Хто має робити? Ми спеціалісти, ми це вміємо. Ми і повинні, і стараємося це робити», – наголосив старший майстер ремонтної дільниці.

Відновлюють на заводі і мотори від танків. Зварюють спеціальні пластини на нові та старі БТРи. Вони допомагають не тільки вберегти броню машин, а й зберегти людські життя.

«Це аби броню БТРа не пробило. Коли граната влучає, вона розривається і хвиля вибухова йде на пластини, біля броні», – пояснює зварювальник Львівського бронетанкового заводу Петро Коваліско. 

Також на замовлення оборонного міністерства у Львові виготовлятимуть найновіші розробки української бойової броньованої машини «Дозор-Б». «Зараз ведемо підготовку для виготовлення нового легкого бронетранспортера «Дозор-Б». Ми маємо замовлення від інозамовника на це, а також від Міноборони», – розповів Остапець. 

Натомість Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Львівський бронетанковий завод лагодить техніку для відправки на Донбас»:

«Львівський бронетанковий завод розпочав у терміновому порядку ремонт старої техніки, щоб відправити її на Донбас. Відтак, дев'ять одиниць з її числа уже в гарячих точках.

У планах – полагодити ще півтори тисячі, а також виготовляти бронетехніку самотужки. Про це йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Марти Шикули.

Окрім танків та бойових машин на заводі виготовляють окремі допоміжні деталі, двигуни, артилерійські установки та інженерну техніку. Додамо, що працівники Львівського бронетанкового заводу протягом місяця лагодили військову техніку в зоні проведення АТО.

Зараз завод працює у звичному режимі. Проте, у зв’язку з масовою потребою у техніці скоро тут трудитимуться більше.

«Наші люди готові працювати більш якісно. З Міністерством оборони ми у тісному контакті. Там визначають необхідні обсяги і формують заявки. Ми розраховуємо свої потужності, і, можливо, буде перехід на двох та трьохзмінну роботу», – пояснює  директор ДП «Львівський танковий завод» Олександр Остапець. До слова, для української армії завод ремонтує 500 одиниць військової техніки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів