На Львівщині зареєстровано 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві: буде ще 4

10:32 29 липня 2021 р.

Фото до новини

Статус суб’єкта з племінної справи у тваринництві невдовзі одержать ще 4 суб’єкти господарювання.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

Два господарства у галузі скотарства: ФГ «Фаворит К.І.М.» Стрийського району та  ТзОВ «Підгірці» Золочівського (Бродівського) району.

Одне у свинарстві: ТзОВ «Угринів Еко Ферм» Червоноградського  (Сокальського) району.

Одне у козівництві: ФГ «Добра корівка» Стрийського району.

ФГ «Фаворит К.І.М.»  і ФГ «Добра корівка» Стрийського району займаються розведенням великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та кіз альпійської і зааненської молочних порід. 

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації,  ці господарства можна занести до  переліку лідерів виробників у галузі тваринництва.

Показники виробничої діяльності господарств та продуктивні показники поголів’я ВРХ та кіз за останні 4 роки відповідають вимогам на присвоєння статусів племінних репродукторів. Середня продуктивність молочного стада  ВРХ у ФГ «Фаворит К.І.М.» становить 5783 кг молока на корову в рік, маточного стада кіз альпійської породи у ФГ «Добра корівка»  – 848 кг на козематку в рік. Селекційне ядро маточного стада в обох господарствах сформовані із закупленого племінного поголів’я корів і кіз з високим генетичним потенціалом. 

Загалом на Львівщині зареєстровано 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві різних напрямів спеціалізації, які займаються виробництвом  та реалізацією племінних (генетичних) ресурсів для поліпшення генетичного потенціалу поголів’я  сільськогосподарських тварин.

Подвійне "районування" двох господарств зумовлене повільним переходом зі старого на новий адміністративно-територіальний поділ. 

Чотири підприємства заплатили найбільший податок за землю в області

Більше половини ставків на Львівщині не мають належних господарів

Чотири об’єкти, три - у Львові, один - в районі, запропонували на Велику реставрацію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів