На Львівщині заощадили електрику на 4,7 млн. гривень

09:48 20 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львівській ОДА запевнили: «429 тисяч гривень компенсували цього тижня мешканцям області, які скористалися обласною програмою енергозбереження для населення та зробили свої помешкання енергоефективними та комфортними для проживання».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Загалом від початку 2018 року уже відшкодували 4,7 млн. гривень. Суть програми полягає в тому, що жителі області отримують кредити на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 5%-15% річних відсоткової ставки з обласного бюджету».

«У межах програми також здійснили першу компенсацію 10% тіла кредиту позичальнику, який отримав кредит на встановлення приватної сонячної електростанції. Водночас в області реалізується 20 місцевих програм енергозбереження та постійно розширюється їх географія», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Зокрема, цього місяця Бродівською районною радою скеровано 100 тисяч гривень на реалізацію місцевої програми, якою передбачено відшкодування 10% тіла кредиту на встановлення приватних сонячних електростанцій та 5% відсоткової ставки на реалізацію енергоощадних заходів. Як зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Михайло Мельник, з відновленнням дії державної програми «теплих кредитів» мешканці області, які зараз отримають кредити на енергоефективні заходи, мають унікальну можливість отримати компенсацію з бюджетів усіх рівнів: державного, обласного та місцевого», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів