На Львівщині втричі зросла вартість оренди землі

17:45 18 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bilahata.net

На земельному аукціоні, організованому за участю обласного управління Держгеокадастру, продано право оренди на 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 492,5 гектара.

Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 0,6 млн. гривень. У результаті торгів ціна оренди зросла до 1,6 мільйонів гривень. Найбільша боротьба відбулась за право оренди земельної ділянки площею 200 га, розташованої на території Павлівської сільської ради Радехівського району Львівської області.

Під час аукціону вартість її річної оренди зросла з 267 до 813 тисяч гривень. Це найдорожчий продаж права оренди с/г землі на Львівщині, за час проведення таких земельних аукціонів.

Начальник Львівського обласного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький відзначив: «Від початку року це вже дев`ятий земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами цих аукціонів спостерігаємо збільшення зацікавленості потенційних покупців, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини» 

За результатами попередніх земельних аукціонів, що відбулися 2015 року, було реалізовано право оренди 66 земельних ділянок державної власності загальною площею 1862,1 гектара терміном на 14 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 3,8 мільйона гривень. Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення заплановано провести 8 жовтня цього року. Детальніше ознайомитися з запропонованими лотами можна наофіційному сайті Держгеокадастру України.

Про це повідомили сьогодні, 18 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі  обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів