На Львівщині вперше в Україні запровадили мікрокредитування малого бізнесу

17:10 22 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Сьогодні, 22 липня, підписано угоду про генеральне співробітництво між департаментом економічної політики облдержадміністрації й банківськими установами в рамках реалізації програми підвищення конкурентоспроможності області.

Про це повідомили сьогодні, 22 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Львівщина – перша на теренах України, де буде реалізовуватиметься така ініціатива. Партнерами ЛОДА у реалізації Програми стали: ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк Львів», ПАТ «Ощадбанк». Директор департаменту економічної політики Роман Филипів наголосив: «На Львівщині сьогодні працює близько 37 тис суб’єктів малого бізнесу і, очевидно, що цей прошарок бізнесу є бюджетоформуючим. Тому дуже важливо здійснювати фінансово-кредитне стимулювання розвитку малого бізнесу».

Одним із завдань програми конкурентоспроможності є мікрокредитування малого бізнесу. На цю мету в 2016 році передбачено два мільйони й 600 тисяч гривень. Роман Филипів пояснив: «Це ті кошти, за допомогою яких буде відшкодовано відсотки за кредитами, взятими суб’єктами малого бізнесу. Участь у Програмі може брати малий бізнес, який працює безперервно більше двох років. На даному етапі ми обрали три галузі, яким допомагатимемо, це – деревообробка, меблеве виробництво і харчова переробка». 

Перший етап реалізації програми – це був конкурсний відбір фінансово-кредитних установ. Також було відібрано експертів, які оцінюватимуть інвестиційні проекти від підприємців. У результаті – переможці отримають допомогу з обласного бюджету на реалізацію проектів.

Участь у цій програмі, за підрахунками департаменту економічної політики, візьмуть 50-60 суб’єктів підприємницької діяльності. Начальник обласного управління ПАТ «Державний ощадний банк України» Ігор Романів зазначив, що підписання угоди і виділення коштів на відшкодування відсотків по кредитах підприємців – це реальний крок сприяння розвитку малого бізнесу у нашому регіоні.

Роман Филипів підсумував: «Переконаний, що ми зможемо зреалізувати на високому рівні цю Програму і дамо приклад всій Україні в плані мікрокредитування малого бізнесу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів