На Львівщині скерували на регіональний розвиток понад 600 мільйонів гривень

18:15 14 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Сьогодні, 14 липня, під час наради голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з головами РДА, очільниками міст обласного значення, сільськими, селищними головами йшлося про стан реалізації проектів регіонального розвитку.

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів розповів під час наради:

«У 2016 році на Львівщині на фінансування проектів регіонального розвитку буде направлено рекордну суму коштів – понад 600 мільйонів гривень, що на 30% більше, ніж попереднього року. Це – кошти таких фондів як бюджет розвитку обласного бюджету, державний фонд регіонального розвитку, субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій, кошти відповідних галузевих програм та програми мікропроектів, субвенція на інфраструктуру об’єднаних територіальних громад.

Усього по області роботи проводитимуться на понад 1000 об’єктах. Найбільші обсяги фінансування буде залучено з державного фонду регіонального розвитку – 222,5 млн. гривень (80 проектів), 70 мільйонів гривень – бюджет розвитку (83 проекти), 95,4 млн. гривень – субвенція на соціально-економічний розвиток територій (124 проекти), 45,9 млн. гривень – субвенція об’єднаним громадам (105 проектів станом на 14 липня 2016 р), 53,9 млн. гривень – на реалізацію мікропроектів (683 проекти). Лідером із залучених коштів є Пустомитівський район – у 2016 році буде реалізовано 66 проектів на суму 76,7 млн. гривень, а також Самбірський – 103 проекти на суму 59,3 млн. гривень, та Сокальський райони – 139 проектів на суму 34,1 млн. гривень.

Що стосується міст обласного значення, то найбільше коштів залучить Львів – 45 проектів на суму 58,6 млн. гривень, Дрогобич – 29 проектів на суму 25,4 млн. гривень та Трускавець – 22 проекти на суму 5,7 млн. гривень. Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив: «За виконання всіх робіт не залежно від того, хто є розпорядником коштів у районі, відповідальним є голова райдержадміністрації. Бо в районі має бути одна людина, яка відповідає за реалізацію усіх проектів».

Очільник області, звертаючись до керівників райдержадміністрацій, закликав їх ще раз передивитися які у них на території реалізовуються проекти, зустрітися з розпорядниками коштів, провести виробничі наради на об’єктах з підрядниками. Олег Синютка підсумував: «Ви мусите контролювати хід проведення робіт».

Крім того, очільник області наголосив на необхідності дотримання термінів проведення тендерних процедур та початку робіт на об’єктах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів