На Львівщині побито рекорд спаду промислового виробницва

11:21 19 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua-ekonomist.com

За підрахунками обласного управління статистики, він уже сягнув 13%.

Обласне управління статистики повідомляє, що в травні 2014 року обсяги промислового виробництва зменшилися на Львівщині щодо травня 2013-го на 13,3%. Зокрема в переробній промисловості – на 20,6%.

Натомість випуск промислової продукції знизився в січні-травні 2014-го порівняно з січнем-травнем 2013-го на 3,2%. Обсяги підприємства переробної промисловості скоротили на 6,1%, наростили обсяги підприємства з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 9,0%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – відповідно на 5,1%.

Загалом в Україні обсяг промислового виробництва знизився на 4,6%. Серед регіонів України за темпами зростання промислового виробництва Львівська область посіла 14 місце.

У переробній промисловості скоротили випуск підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 11,4%), з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (на 9,5%), з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 9,2%), з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (на 8,2%), підприємства машинобудування (на 7,7%), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 5,1%), а також підприємства металургійного виробництва, з виробництва готових металевих виробів, крім виробництва машин і устаткування (на 0,5%).

Збільшення обсягів виробництва відбулось лише на підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 9,4%). У січні-травні 2014 року порівняно з січнем-травнем 2013-го менше вироблено м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого; масла вершкового; хліба та виробів хлібобулочних; йогурту та інших ферментованих чи сквашених молока та вершків; горілки з вмістом спирту менше 45,4%; цукру; соків фруктових та овочевих; вод натуральних мінеральних газованих та інших товарів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів