На Львівщині планують відкрити санаторій на воді типу «Моршинської»

15:51 27 травня 2016 р.

Фото до новини

У Кніселівці планують відкрити санаторій на базі замороженого виробництва води «Кнісельчанка».


Відео: Львівський прес-клуб

Приміщення колишніх селищних рад можна використати з користю. Адже це відносно нові добротні будівлі, побудовані у вісімдесятих роках минулого століття, які потребують мінімальних ремонтів. Тому в одній з них з 1 вересня функціонуватиме школа, в іншій будуть швейні майстерні, ще в одній  можна зробити санаторій. 

Про це сьогодні, 27 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему:

«Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», повідомила головний бухгалтер Новострілищанської об’єднаної територіальної громади Любов Дейнега. 

За її словами, основний дохід територіальної громади  – орендна плата з землі. 

- У нас є великий агрохолдинг, який орендує більшу частину землі. Але ми зацікавлені, щоби розвивався і дрібний бізнес. Тому ми створюємо конкуренцію. Земля в нас хороша. В основному – це вирощування зернових, - каже вона. 

Проте, тут можливе й виробництво. Так, на території громади працює птахофабрика. А в одному з приміщень колишньої сільради підприємець планує відкрити швейне виробництво. 

- У Кніселівській сільській раді є заморожений завод, він випускав воду  «Кнісельчанка». Це – дуже цілюща вода. Попередній селищний голова має всі висновки, що ця вода за якістю не поступається «Моршинській». І там вже є приміщення селищної ради, в якому можна відкрити санаторій, - розкриває плани розвитку громади головний бухгалтер. 

Щодо видатків, то, за її словами, це – заробітна плата, енергоносії, поточні видатки, наприклад, витрати на невідкладну медичну допомогу.

- Видатків на невідкладну допомогу, фельдшерсько-акушерські пункти раніше не мали і близько. Мешканець не міг навіть елементарно поміряти тиск і отримати таблетку від головного болю. Зараз ми плануємо придбати деяке обладнання для ФАПів, - каже Любов Дейнега. 

Також після того як громада сама стала розпорядником коштів, їй вдалося навести лад на вулицях. 

- У нас є комунальне підприємство, але воно дуже занедбане, займалося тільки постачанням води, хоча в їхні обов’язки входило і стеження за благоустроєм. Мережі їхні дуже зруйновані. Ми цього літа плануємо придбати їм техніку, бо в них не було нічого, в них – ні коси, ні пили. Всі ці  матеріали ми їм вже придбали. І наші території зараз дуже чисті, - хвалиться вона. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів