На Львівщині на чверть поменшало вакансій

15:02 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Упродовж дев’яти місяців 2014 року працедавці повідомили обласну службу зайнятості про наявність 38,3 тис. вакансій, що на 23,4% менше ніж у відповідний період торік. Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

Вирішення питання працевлаштування молодих краян ускладнене й доволі відчутним дисбалансом між попитом і пропозицією робочої сили, а також низьким рівнем оплати праці. У січні-вересні п. р. середній розмір заробітної плати заявлених вакансій зайнятості становив 1553,4 грн, тоді як середньомісячна заробітна плата в області за серпень цього року – 3000,0 грн. Зчаста молодь не може зреалізувати себе й через неналежно усвідомлений професійний вибір, йдеться в повідомленні.

Упродовж дев’яти місяців п. р. обласна служба зайнятості надавала соціальні послуги 33,7 тис. безробітних віком до 35 років (це 53,9% від загальної чисельності офіційно зареєстрованих у центрі зайнятості осіб). Із них 3,8 тис. – ті, що звернулися за посередництвом у працевлаштуванні впродовж року після закінчення вишу, 2,6 тис. – закінчили професійно-технічні заклади освіти. Найбільш чисельною групою серед випускників вишів, котрі звернулися за посередництвом у працевлаштуванні до служби зайнятості, – були спеціалісти напрямів: «економіка, комерція та підприємництво» – 1279 осіб, «медицина» – 536, «інженерія» – 413, «гуманітарні науки» – 361 особа, «право» – 276 осіб. Серед безробітних з числа вихованців закладів профтехосвіти переважали ті, хто здобув професію кухаря, перукаря, оператора комп’ютерного набору, слюсаря з ремонту автомобілів, електрогазозварника, обліковця бухгалтерських документів.

Загалом заходами активної політики зайнятості впродовж січня-вересня 2014 року охоплені 16,9 тис. безробітних віком до 35 років, у тому числі забезпечені роботою 9,9 тис. осіб, охоплені професійним навчанням – 4,5 тис., до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучені 2,5 тис. осіб.

За допомогою служби зайнятості започаткували власну справу 366 молодих краян, тоді як усього до бізнес-спільноти долучилися 699 безробітних. Узявши в свої руки віжки підприємницької діяльності, вони забезпечують роботою себе й у майбутньому можуть створювати нові робочі місця для інших

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів