На Луганщині виживають за рахунок переведення коштів у готівку та продажу бензину, – відеоміст «Львів-Луганськ»

14:33 6 березня 2015 р.

Фото до новини

Сьогодні економіки в Луганську немає. Вона ще є, як малий бізнес, а, як промисловість, не існує.


Відео: Львывський прес-клуб

Про це cьогодні, 6 березня, під час відеомісту між Львовом і Луганськом (включення з Луганська і Сєвєродонецька) на тему: «Економіка в зоні АТО: куди ідуть податки і якими є підприємницькі зв'язки з великою Україною» повідомив громадський активіст з Луганська Василь Лєонов.

- Усі великі підприємства не працюють, тому що не можуть завести сировину. Раніше цю сировину завозили з Російської Федерації. А зараз мають митні проблеми. Працівників відпустили у відпустки за свій рахунок до квітня, - каже він.

За його словами, з Україною ніхто не розвивав відносини. Але поки тут  АТО, влада України тимчасово заборонила ввезення будь-яких товарів на територію Луганська.

За словами голови ГО «Східна правозахисна група Дениса Шахбазяна, з економікою на території Луганської та Донецької областей складно, незважаючи на те, чи це підконтрольна територія, чи ні.

- Я нещодавно спілкувався зі своїми друзями, які зараз перебувають на непідконтрольній Україні території, а конкретно – в місті Красний Луч, Луганської області. Приватний бізнес там є в дуже жахливому стані. Люди виживають за рахунок переведення коштів у готівку, за посередництвом приватних підприємців, або за рахунок продажу бензину. Люди просто ганяють через російський кордон за бензином. Ось ці дві шляхи виживання людей, - каже він.

Денис Шахбазян також повідомив, що підприємства, в основному вугільні, на території не підконтрольній Україні, перебувають у жахливому стані, працюють тільки водовідливи.

- Тобто шахтарі не працюють, зарплату їм не платять. Перед новим роком заплатили по 500 гривень. Профспілкові організації, які знаходяться на тій території, почали обурюватися. А їм відповіли: кому не подобається – можете йти на фронт, там буде все добре. Ось така ситуація. Все дуже сумно, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів