На дорогах для великогабаритної сільгосптехніки увімкнули зелене світло

17:42 12 квітня 2021 р.

Фото до новини

Тепер аграріям не потрібно отримувати дозвіл на переміщення сільськогосподарської техніки шириною до 3,75 метрів.

Про це нагадали в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, пише Dailylviv.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 №196 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» скасовано необхідність отримання дозволу для переміщення дорогами великогабаритної сільськогосподарської техніки.

Відповідно до цієї Постанови:

- у Правила дорожнього руху вводиться термін «сільськогосподарська техніка»;

- для сільськогосподарської техніки, яка рухається за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст районного значення, збільшено габаритну ширину з 2,6 м до 3,75 м;

- визначаються додаткові умови руху сільськогосподарської техніки з габаритною шириною, яка перевищує габарити 2,6 м, а саме:

    - обладнання техніки знаком «Розпізнавальний знак транспортного засобу»;
    - супровід сільськогосподарської техніки автомобілем прикриття з проблисковими маячками та додатковими знаками;
    - встановлення габаритних вогнів по ширині сільськогосподарської техніки зліва та справа;
    - забороняється рух сільськогосподарської техніки в колоніта в умовах недостатньої видимості.

«Відміна отримання дозволів на переміщення великогабаритної сільськогосподарської техніки для аграріїв є вагомою складовою при проведенні польових робіт у стислі терміни погожих днів. Адже сільськогосподарське виробництво - це «фабрика під відкритим небом», і часто зі змінами погодних умов аграрії не завжди могли чітко спланувати час і маршрути переміщення їх техніки. Змінити умови природного середовища ми не можемо, проте ми можемо організовано і злагоджено провести польові роботи в оптимальні терміни - посіяти, обробити, зібрати, доставити на елеватори і реалізувати якісну продукцію сільськогосподарських культур. Дотепер отримання відповідних дозволів потребувало приблизно щонайменше шість днів до початку руху техніки із зазначення маршруту і дати переміщення техніки. Тепер не треба чекати на отримання дозволів на кожний окремий виїзд по кожній одиниці техніки, а проведення сезону польових робіт зі значним спрощенням тільки на користь сільгосптоваровиробникам», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів