Мостиський сухий порт став 9-им індустріальним парком на Львівщині: пріоритетні галузі

18:57 27 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 липня, індустріальний парк «Мостиський сухий порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. Інформують у відділі інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

«Це ще одне досягнення для Львівської області. Плановий обсяг залучених інвестицій при реалізації об’єкту  - 1-3 млн дол США. Це дасть змогу збільшити об’єм виробництва в області приблизно на 20%. Прогнозований обсяг реалізованої промислової продукції становитиме 862,1 млн грн станом на 2033 рік»,-  зазначив керівник відділу інвестиційної політики Орест Фільц.

Місія парку - відновлення промислового потенціалу громади, створення нових робочих місць та залучення іноземних інвестицій.

Нещодавно Мостиська міська рада оприлюднила детальний план будівництва індустріального парку. У 2024 році тут планують створити 250 робочих місць, а до 2033 їх буде 1150.  

Пріоритетними для розміщення галузями діяльності на території парку будуть підприємства з новітніми технологіями зі зберігання рідинно-зернових речовин, підприємства меблевих виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів, а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого.

Передбачається, що Мостиський сухий порт має стати великим логістичним хабом для розвантаження, перевантаження та зберігання різноманітних товарів та сировини з України та країн Азії, які мають перевозити залізницею як в країни Євросоюзу, так й у зворотному напрямку.

«Це 9-й індустріальний парк на території Львівщини та перший проект такого масштабу в області», - наголосили у відділі інвестиційної політики Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів