Міноборони вперше розробило бронежилет за стандартами НАТО, який витримує добу у морській воді

19:39 16 січня 2021 р.

Фото до новини

У Міністерстві оборони України розроблено власну технічну специфікацію “Бронежилет модульний”. До цього Збройні Сили та військові формування в Україні закупівлю бронежилетів здійснювали за комерційними технічними умовами.

Тепер такі вимоги вперше встановило оборонне відомство, - повідомив Міністр оборони України Андрій Таран, пише Dailylviv з посиланням на Урядовий портал

За його словами, у технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів. Крім цього, для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета використовується стандарт армії США (NIJ Standard-0101.06). Крім того, Міністерство оборони передбачило всі необхідні випробування та жорсткі умови для постачальників.

- За цією документацією вже у 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Це - загальновійськовий бронежилет, призначений для виконання повсякденних бойових завдань. Його основний споживач – Сухопутні війська. Для виконання завдань спецпризначенцями або десантниками у 2021-му році ми розробимо полегшену модель, - прокоментував Андрій Таран.

Довідково

“Бронежилет модульний” ТС А01XJ.29423-287:2020 (01) має модульну структуру та складається з базової конструкції, яка може мати додаткову комплектацію захисними елементами. Зберігає балістичні властивості після замочування – як на 1 годину за ДСТУ, так і відповідно до STANAG 2920 – на 24 години у морській воді. Жорсткі вимоги є до пакування цих м`яких елементів, які «тримають» осколок: вони мають бути вкладені у захисні пакети, що забезпечують вогне- і водотривкість. Раніше такого у наших бронежилетах не було.

Новий бронежилет можна закуповувати як з металевими, так і керамічними жорсткими бронеелементами. Бронежилет модульний виготовляють двох рівнів протикульної стійкості в місці розташування жорстких бронеелементів, у комплекті із базовим чохлом БМ з м’якими балістичними пакетами (диференційний рівень захисту).

Військові (дослідні) випробування бронежилетів проведено у Центрі спеціального призначення Військової служби правопорядку у ЗСУ. Після випробувань дослідні предмети передані до Науково-випробувального відділу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, який перевірив їх балістичну стійкість.

До кінця грудня прикордонники на Львівщині "знищуватимуть" диверсантів за стандартами НАТО (відео)

НАТО розпочало реалізацію плану оборони Польщі і країн Балтії від нападу Росії

Бомбардувальники НАТО в Україні змусили Росію підняти в повітря свої винищувачі (відео)

Унікальні конвертоплани НАТО приземлилися під Львовом (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів