Міністр пообіцяв працівникам «Львіввугілля» вдвічі більшу зарплату

22:00 29 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Ігор Насалик запевнив: «У шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну – чудові перспективи».

У наступному році шахтарі державного підприємства «Львіввугілля» будуть отримувати вдвічі більшу зарплату. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив під час наради на шахті «Степова» державного підприємства «Львіввугілля».

«У шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну – чудові перспективи. Запасів вугілля тут вистачить на 150 років. Зберігся кадровий потенціал і є велике бажання працювати. Потрібно, щоб була мотивація працювати на високий результат. І нею стане заробітна плата. На наступний рік вона зросте у ДП «Львіввугілля» вдвічі», – запевнив Насалик.

За словами міністра, польські шахтарі, які працюють за кілька кілометрів від Червонограда на шахті «Богданівка», отримують по 1,5 тисячі євро в місяць. Українські гірники повинні також отримувати достойну зарплату.

Насалик також стверджував: «Якщо керівники підприємства не спроможуться піднести заробітну плату своїх трудівників до високої планки, я сам знайду механізм, щоб це зробити».

Міністр енергетики і вугільної промисловості представив на робочій нараді з керівниками шахт та трудовими колективами ДП «Львіввугілля» прийняту Кабміном концепцію реформування вугільної галузі країни до 2020 року. Вона передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, а також створення умов для бездотаційної роботи шахт, вирішення проблем соціальної сфери та екології в шахтарських регіонах.

Про це повідомили сьогодні, 29 травня, в агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів