Міністерство енергетики й вугільної промисловості підштовхує гірників Львівщини до акцій протесту, – КВПУ

13:00 31 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sokalinfo.com

Міненерговугілля зобов’язало перевести дві шахти зі складу державного підприємства «Львіввугілля» до ДП «Державна вугільна компанія».

На адресу державного підприємства «Львіввугілля» надійшов лист №2/12-2313 від 23 липня 2015 року, підписаний першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Мартиненковим. Він зобов’язує перевести дві шахти – «Степову» і «Лісову» – зі складу ДП «Львіввугілля» до ДП «Державна вугільна компанія».

Почувши цю новину, шахтарі й регіональна організація Незалежної профспілки гірників України Червонограда одразу забили на сполох. Бо «Степова» і «Лісова» – найпотужніші шахти у ДП «Львіввугілля» і виведення їх зі складу цього підприємства практично призведе до повного знищення шахт, які у ньому залишаться, а отже – й державного підприємства в цілому.

За словами голови РО НПГУ Михайла Шаблі, рішення, яке торкається доль жителів практично всього Червонограда й Сокальського району Львівщини, міністерство не мало право ухвалюватибез обговоренняушахтарських трудових коллективах. «Та й без погодження з профспілками, згідно з Галузевою угодою, жоден міністерський чиновник цього не має права робити», – нагадав лідер РО НПГУ.

Тому рада голів первинних осередків НПГУ і трудові колективи виробничих підрозділів ДП «Львівугілля» одностайно вирішили висловити своє обурення діями галузевого міністерства керівництву держави і області. Шахтарі написали у своєму зверненні до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина і голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки: «Може досить проводити експерименти над галуззю, яка й так майже знищена. Україна в стані війни, і не потрібно нікому, щоб шахтарі Західної України зупинили виробництво і вийшли на майдани, але нас до цього підштовхують популістські рішення, які ухвалює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України».

Про це повідомили на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів