Малим містам Львівщини пропонують позмагатися за фінансову допомогу на модернізацію інфраструктури

14:05 16 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, заявки на участь у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, ІІІ» слід подати до 30 жовтня.

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що малі міста нашої області мають можливість отримати фінансову допомогу на модернізацію своєї інфраструктури. У повідомленні також конкретизують:

«16 жовтня т.в.о. голови Львівською ОДА Юрій Турянський, голова обласної ради Петро Колодій та старший програмний менеджер ПРООН в Україні Оксана Реміга підписали угоду про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Підписання угоди відбулося під час вступного семінару проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, ІІІ» .

За словами Юрія Турянського, спільний Проект Європейського союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочато у Львівській області у 2008 року. Впродовж цих шістьох років на Львівщині успішно реалізовано дві фази проекту, учасниками якого стали 15 районів області. Загалом громадами Львівщини впроваджено 119 мікропроектів, на реалізацію яких залучено понад 20 млн грн.

Оксана Реміга відзначила, що Львівщина стала одним із шести переможців серед областей усієї України, отримавши можливість реалізувати додаткову компоненту з підвищення енергоефективності.

Загалом третя фаза програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» отримає фінансування у розмірі 23,8 млн. євро. Це кошти, які передбачено для усіх областей України.

За словами Юрія Турянського, перші дві фази проекту були орієнтовані переважно на фінансування мікропроектів у сільській місцевості. Сьогодні ж можливість залучити кошти мають малі міста. На Львівщині їх понад 40.

«Ми очікуємо, що громади малих міст активно відгукнуться на можливість такої співпраці та подаватимуть свої пропозиції. Громадам області нададуть допомогу в самоорганізації, розбудові їх потенціалу та впровадженні громадських ініціатив. Йдеться про акумулювання коштів усіх рівнів, а саме: громад, районної, обласної влади та міжнародних донорів», – сказав Юрій Турянський.

Як повідомила спеціаліст з розвитку громад Проекту ЄС/ ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудіч, конкурс вже оголошений і до 30 жовтня слід подати заявки на участь у проекті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів