Лише чотири ЛКП працюють прозоро, усі інші приховують інформацію про доходи, - координатор партії

21:36 13 серпня 2020 р.

Фото до новини

Про це заявив Тарас Репицький, координатор партії “Голос” у Сихівському районі м.Львова.


Відео: Львівський пресклуб

Він переконаний, що потрібен негайний аудит усіх ЛКП. Але міська влада не хоче йти на такий крок, адже тоді доведеться або ліквідувати більшість збиткових підприємств, або зізнатися у своїх оборутках, пише DailyLviv.

- Кілька років тому Львів приєднався до Хартії відкритих даних, створивши портал, - сказав він на засіданні  "Кому потрібні зайві комунальні підприємства у Львові і скільки вони коштують львів'янам?"  у Пресклубі. – Спочатку і справді оприлюднювали всю інформацію про доходи і витрати. А потім щось пішло не так… Починаючи від 2018 року даних немає. Лише чотири комунальних підприємства, де проводився аудит, оприлюднюють інформацію. Усі інші її приховують від жителів Львова, грубо порушуючи закон.

Тарас Репицький переконаний, що потрібен негайний аудит усіх ЛКП. Але міська влада не хоче йти на такий крок, адже тоді доведеться ліквідувати більшість збиткових підприємств.

Він також наголосив на тому, що деякі з них працюють не на місто, а на вузьке коло осіб, але при цьому міська влада не соромиться витрачати великі кошти на утримання таких структур.

- У нас є ЛКП “Муніципальна варта” із численною кількістю працівників, яка охороняє Ратушу, –  навів він приклад. – А навіщо мерії така армія охоронців?  Я їх запрошую приїхати на Сихів у вечірній час – приїжджайте! Повірте, що робота для вас там знайдеться, а жителі району почуватимуться у більшій безпеці.

Крім того, Тарас Репицький не задоволений нинішньою стратегією створення і розвитку різних ЛКП. Він вважає, що за бажання місто могло би заощаджувати кошти, тісніше співпрацюючи з громадою.

- Для прикладу, заступниця Андрія Садового Ірина Маруняк нещодавно заявила, що Львів потребує ще одного притулку для тварин і на це потрібно 200 млн. Грн . А я би запросив її приїхати до притулку в Брюховичі, який волонтери організували зовсім не за такі великі гроші… Чому би не об’єднати зусилля і не вдосконалити те, що вже є? Я вважаю, що потрібно розвивати  муніципально-приватне партнерство, особливо у сфері екології та медицини. Тоді жителі міста отримають набагато більше користі, а міський бюджет витратить менше коштів. Але чи зацікавлені в цьому в Ратуші? – риторично запитав Тарас Репицький.

Додамо, збиткові ЛКП вигідні групі осіб, які мають можливість робити через них незаконні оборудки,– юрист.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів