Львів’ян позбавили можливості дізнатися про вартість проїзду в таксі перед поїздкою

17:54 1 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv.comments.ua

Про це повідомив у п’ятницю представник Укртрансінспекції Володимир Гавуляк.

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 1 серпня, в повідомленні «У Львові таксистам заборонили наперед називати вартість поїздки»:

«Тепер львів’яни не матимуть змоги отримати інформацію про вартість проїзду у таксі перед поїздкою. Як виявилось, служби таксі, які називають вартість перевезення до поїздки, вважаються нелегальними.

Відтак перевізники, які мають ліцензію, називатимуть ціну лише після поїздки, відповідно до даних лічильника. Про це сьогодні, 1 серпня, під час прес-конференції розповів представник Укртрансінспекції Володимир Гавуляк.

За його словами, усі служби таксі, повинні відповідати низці вимог та мати усе необхідне обладнання і документи, що засвідчують ліцензію. Окрім того, вартість проїзду повинна оголошувутись водієм після прибуття на місце, згідно з даними лічильника та діючими у службі тарифами.

«Ми можемо вести обговорення тільки в межах закону, в першу чергу, це вимоги, що стосуються обладнання таксомотора, зокрема, таксометра. Тому наразі ми не можемо вести обговорень, як проводиться оплата. Є покази таксометру, згідно з яким вона здійснюється», – зазначив Володимир Гавуляк.

Начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир розповів, що немає жодного механізму, відповідно до якого вартість поїздки можна буде «прикинути».

«Єдиним виходом є зайти на сайт перевізника, ознайомитись із тарифами – скільки гривень коштує один кілометр і порахувати скільки кілометрів є від точки А до точки Б», – пояснив він.

Як повідомляв «Zaxid.net», у липні цього року міський голова Андрій Садовий прийняв дві ухвали, згідно з якими у Львові впорядкують зупинки таксі та будуть боротись із нелегальними перевізниками. Останніми можна вважати таких, які діють без відповідних дозвільних документів, ліцензії, а також без лічильника. Відтак до нелегалів можна зачислити ті служби таксі, які одразу називають фіксовану вартість поїздки.

«Zaxid.net» повідомляє про це сьогодні, 1 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів