«Львівводоканал» встановлює на своїх об’єктах енергоощадне обладнання

16:23 15 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mtvocomplex.com

Як повідомили в середу «Щоденному Львову в прес-службі ЛМР, уже завершено ремонт насосної станції підкачування води на вулиці Садовій.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 15 жовтня, «Щоденному Львову», що «Львівводоканал» встановлює на своїх об’єктах енергоощадне обладнання. У повідомленні також конкретизують:

«15 будинків на вулицях Садова та Петлюри отримуватимуть якісніші послуги з водопостачання – завершено ремонт насосної станції підкачування води на вул. Садова, 25а. Ця насосна станція була побудована на початку 80-х років минулого століття, обладнання, яке тут стояло, було фізично і морально застаріле.

Станція була обладнана 4 насосними агрегатами, які щороку споживали 65 тис. кВт/год електроенергії. Під час реконструкції на станції змонтували нові енергоощадні насоси «WILО», завдяки яким у «Львівводоканалі» планують економити понад 60% електроенергії у рік. міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу:

«У ціні за воду більше половини – це оплата за електроенергію. Ми качаємо до Львова воду за 80, 100 і більше кілометрів  і дуже важливо знаходити можливості економити. Ми інвестували в модернізацію 400 тис грн, за 3,5 роки це обладнання буде окуплено. 

Потрібно максимально таку модернізацію робити по місту Львову, бо ціна не електроенергію росте, а ми тариф не міняємо. Важливо, щоб ми, модернізовуючи наше обладнання, таким чином стабільно тримали ціну на воду, щоб вона не зростала».

 Своєю чергою, директор підприємства Валентин Вольський розповів: «На сьогодні пріоритетним завданням нашого підприємства є зменшення споживання електроенергії шляхом встановлення нового енергоощадного обладнання. Зокрема у серпні ми модернізували насосну станцію підкачки води на вул. Коломийська, 9. Відповідно до розрахунків, встановлене тут нове насосне обладнання дозволить зекономити 66 тисяч кВт/год на рік, тобто близько 80 тисяч гривень. Зважаючи на те, що тарифи на електроенергію зростають щомісяця, нові насоси мають високу окупність У цьому році заплановано модернізувати ще одну насосну станцію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів