«Львівводоканал» презентував екологічний проект вироблення біогазу

19:28 27 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Унаслідок переробки мулу підприємство отримає електроенергію або газ.

У Львівській міськраді повідомили в четвер, 27 квітня, що під час сьогоднішнього міжнародного «Екологічного форуму» представники громадського і бізнес-секторів презентували успішні проекти у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Зокрема, ЛМКП «Львівводоканал» представив проект вироблення біогазу з мулу стічних вод.

Заступник директора «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович конкретизував: «Львівводоканал» перший в Україні реалізовує екологічний проект вироблення біогазу з мулу стічних вод. Цей проект розрахований на три наступні роки. Внаслідок переробки мулу підприємство отримає електроенергію або газ.

Дмитро Ванькович також запевнив: «Станом на зараз ми маємо накопичено на території міста близько 1,5 млн. метрів кубічних мулу на очисних спорудах. Внаслідок нашої інвестиції, в розмірі 31 мільйонів євро, ми зможемо добувати стільки біогазу, щоб забезпечити повністю потреби «Львівводоканалу» в електроенергії для очисних споруд. Це близько 30% усіх наших потреб в електроенергії – а це економія близько 10 мільйонів гривень в місяць».

Заступник директора «Львівводоканалу» також анонсував: «Ми побудуємо біогазовий завод, який буде зброджувати мул стічних вод. Однак, тут є розумно органічну частину ТПВ теж зброджувати. Це дозволить значно збільшити добування біогазу і електроенергії. Також багато органіки і жиру продукують наші супермаркети. І цей жир також ми будемо забирати і переробляти на енергію».

Дмитро Ванькович також поінформував: «Крім того, ми пропонуємо створити енергетичний центр на базі наших очисних споруд. На базі нашого підприємства і «Львівтеплоенерго» проводити збродження мулу твердих і органічних відходів, а далі підсушений мул, який залишається, зможемо спалювати і отримувати тепло. Додаткове тепло можемо добувати із стічних вод тепловими насосами. Це все в комплексі дозволить виробити теплову енергію і гарячу воду низької собівартості. Такі рішення реалізовані в Скандинавських країнах».

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів