Львівський бронетанковий завод випустить перший БТР-Б «Дозор» уже через місяць

14:55 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Натомість ремонтні бригади цього підприємства постійно виїжджають в зону проведення АТО.

Прес-служба Міністерства оборони України повідомляє сьогодні, 24 липня, в публікації «Львівський бронетанковий завод опановує нову специфікацію»:

«Львівський бронетанковий завод знову почав активно працювати із замовленнями Міністерства оборони України. Сьогодні у цехах підприємства кипить робота з капітального ремонту та відновлення броньованих ремонтно-евакуаційних машин та двигунів до самохідних артилерійських установок, виготовлення запасних частин до різної бронетехніки, які у подальшому можуть бути використані у зоні проведення антитерористичної операції.

– До виконання держзамовлення ми приступили на початку липня. Довелося відкласти виконання престижної закордонної угоди, адже свою техніку ми ремонтуємо поза чергою, – розповів директор підприємства Олександр Остапець. – Через кілька днів вже будуть готові до експлуатації дві одиниці БРЕМ-1 та три танкові двигуни, які пройшли капітальний ремонт. Роботи в нас побільшало, і працівники працюють у дві зміни, а деякі дільниці й у три.

Керівник підприємства зауважив, що Львівський бронетанковий спеціалізується на ремонті танків Т-72 та броньованої спецтехніки на його базі. Але ця модифікація повністю російського виробництва, тому львів’яни освоїли виготовлення всіх запасних частин, щоб не залежати від закордонних постачальників.

– Боротьба з тероризмом на сході України змушує нас освоювати нові профілі виробництва. Ми запропонували оборонному відомству свої послуги у ремонті БТР-80. Взяли на пробу 4 одиниці. І цей пілотний проект нам вдався. Два відремонтованих БТРа вже готові до відправлення у війська. Ще два за кілька днів проходитимуть післяремонтні випробування, – зазначив Олександр Остапець. – Також успішно справляємося із важливим завданням із виготовлення протикумулятивних захисних екранів для броньованої техніки. Ми швидко освоїли цю технологію і спроможні виготовити визначену кількість комплектів такого захисту і доставити за призначенням, а мобільні ремонтні бригади їх вже змонтують на техніці.

Ремонтні бригади від заводу постійно виїжджають в зону проведення АТО. Вже було шість ротацій, і готується чергова. Завдяки наполегливій праці фахівців-ремонтників вдалося повернути у стрій чимало бойових машин.

– У польових умовах ремонтувати техніку досить складно. Стара техніка просто не витримує великих навантажень. Доводилося швидко пересуватися з одного місця в інше, щоб надати допомогу нашим хлопцям, адже броньовані машини їм вкрай необхідні, – розповів майстер бронетанкового заводу Юрій Винар, який нещодавно повернувся із зони АТО.

За словами директора Львівського бронетанкового заводу, підприємство змушене освоювати нову специфікацію. Фахівці починають виготовлення першого зразка легкого БТР-Б «Дозор» за проектом харківських конструкторів, який вже через місяць вийде з цехів підприємства. Маючи сучасне обладнання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів