Львівський апеляційний адмінсуд залишив у силі скасування ухвали ЛМР щодо розміщення МАФів

18:42 4 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lvivexpres.com

Як повідомили в середу в прес-службі обласної прокуратури, залишено в силі постанову окружного адмінсуду, якою задоволено позов про скасування ухвали Львівської міської ради щодо порядку розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

У прес-службі Львівської обласної прокуратури повідомили сьогодні, 4 березня:

«Львівським апеляційним адміністративним судом залишено у силі постанову Львівського окружного адміністративного суду, якою задоволено позов прокуратури міста Львова про скасування ухвали Львівської міської ради щодо порядку розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові. Вказаною ухвалою від 20.03.2014 р., всупереч законодавчих вимог, ускладнено процедуру отримання паспорта прив’язки малих архітектурних форм та розширено перелік документів, необхідних для отримання такої документації.

Крім цього, міською радою, за відсутності розробленої та затвердженої у встановленому порядку Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, було неправомірно затверджено вичерпний перелік МАФів, розміщених на території м. Львова та суб’єктів, яким такі споруди належать. Водночас, законодавством не вимагається погодження таких питань сесією міської ради.

Таким чином, згаданою ухвалою ЛМР фактично надано переваги одним суб’єктам господарювання перед іншими. Суди погодились із вказаними доводами прокурора, відтак оскаржувану ухвалу визнано протиправною та скасовано. На цей час рішення суду апеляційної інстанції набуло законної сили».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів