Львівський аквапарк дістався безкоштовно спонсору «Свободи»?

09:00 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Його також підозрюють у створенні бізнесу на мільйонних кредитах.

Про це повідомило «iPress.ua» з посиланням на програму «Політтеатр» на Першому національному телеканалі:

«Один з головних спонсорів партії «Свобода» Андріан Гутник присвоїв аквапарк «Пляж» у місті Львові за допомогою рейдерської схеми. Про це стало відомо журналістам програми «Політтеатр» на Першому національному телеканалі.

Вони повідомляють (на відеоролику – після 9 хвилин і 33 секунд інших новин. – Ред.), що фірма-власниця закладу, ТОВ «Комплекс водних видів спорту», зареєстрована тільки в 2013 році, тоді як сам аквапарк працює з 2009 року. Ділянка ж, на якому стоїть аквапарк, був у банківській заставі на суму близько $20 млн ще з 2008 року.

Так, автори програми, впевнені, що махінація відбулася не без підтримки Львівського окружного адміністративного суду та місцевого БТІ. Журналісти також нагадали, що попереднім власником водного комплексу був ТОВ «Мотор Сіті», а банк, який постраждав від афери, є банком з іноземним капіталом.

Проте доcі ніяких претензій Гутнику банк не висував. У програмі також була озвучена інформація, що це не єдина махінація, в якій помічений Андріан Гутник.

Свободівець створює бізнес на мільйонних кредитах, які не повертає. Журналісти наводять схему, за якою отримуються гроші.

Під кредити створюються різноманітні установи: будівельні фірми, деревообробні комбінати, інвестиційні компанії. Існують вони тільки на папері і не тривалий час.

Журналісти «Політтеатру» стверджують, що саме за такою схемою була створена будівельна фірма «ГАЛИЧІНВЕСТБУД», та деревообробні фірми – «Дуб», «Септіма» і «Львівський торгово-промисловий дім». Під них взято кредитів на суму близько 7 млн грн. Попри рішення судів, поки Гутник нікому грошей не повернув».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів