Львівській і ще 10 областям України перекрили постачання газу до мінімуму

19:00 13 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.com

У повідомленні з цього приводу їх кваліфіковано як «злісних неплатників» за блакитне паливо.

Управління зв’язків з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» опублікувало сьогодні, 13 лютого, на її сайті повідомлення «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» змушена обмежити постачання природного газу для злісних неплатників», в якому мовиться:

«На сьогоднішній день заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд. грн.

Компанія «Нафтогаз України» надіслала телеграми керівникам областей, що мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська), та повідомила про те, що постачання природного газу превентивно обмежується до технологічного мінімуму у зв’язку з порушенням умов договорів та накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ. 

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 №2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу» і Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 №1729 природний газ в Україні реалізується лише за умови стовідсоткової оплати споживачами природного газу.  

Довідково: 

Повноваження щодо регулювання цін на природний газ, тарифів на його транспортування та постачання надано Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 25.12.1996 №1548.

Згідно з положеннями статті 13 Закону України «Про теплопостачання» відповідальність за теплопостачання покладена на органи місцевого самоврядування».

Як повідомляв «Щоденний Львів», 6 лютого виконувач обов’язків віце-прем'єра Юрій Бойко заявив: «У нас дійсно останні два місяці перестали надходити розрахунки по газу, особливо з боку тих регіонів, у яких ліквідували владу. Тим, хто сьогодні керує обласними адміністраціями в Західній Україні, важливо зрозуміти, що прийде час, коли треба буде розраховуватися, а не кудись подіти ці гроші». Але, як інформував «ЩЛ», про ці «газові гріхи західних областей» нічого не відомо ані у ПАТ «Львівгаз», ані у ПАТ «Тернопільгаз», ані у ПАТ «Івано-Франківськгаз», на офіційних сайтах яких станом на 6 лютого немає жодної згадки про «борги Бойка».

Тому Львівській та іншим областям України, в яких підтримують Майдан, а не Януковича, явно через це перекрили постачання газу до мінімуму, а не через міфічні борги.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів