Львівські трамваї їздитимуть по Санкт-Петербургу

13:50 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Перший із них поставлять у місто на Неві до 1 липня.

Український завод «Електрон» виграв конкурс на постачання нових трамваїв з низькою підлогою до Санкт-Петербурга. Підприємство поставить чотири трамваї за 301 млн рублів.

Окрім українського заводу, який базується в Львові, у конкурсі взяли участь «Трансмашхолдинг», який спільно з корпорацією «Alstom» запропонував Петербургу трамвай «Citadis», а також представництво польської компанії «PESA», яка разом з «Уралвагонзаводом» поставить до Москви 120 трамваїв. Однак українці знизили ціну з 337 мільйонів до 301 мільйона рублів і були оголошені переможцями.

Якщо конкурсна комісія не знайде помилок в українській заявці, то невдовзі Санкт-Петербургом можна буде проїхатися на трисекційному трамваї з низькою підлогою українського виробництва. Його базова модель, п'ятисекційний «Електрон T5L64» для колії 1000 мм зараз перевозить пасажирів у Львові.

На підприємстві зазначають, що трамвай на 80% зібраний в Україні, а імпортні, німецького виробництва, тільки візки – їх постачає «TransTec Vetschau GmbH». У технічних вимогах петербурзьких чиновників підкреслюється, що трамвай має бути оснащений кондиціонерами і калориферною системою опалення та вміщати в себе до 200 людей.

Очікується, що перший трамвай львівська компанія поставить до Санкт-Петербурга до 1 липня 2014 року, а повністю замовлення буде виконане до вересня. У «Електроні» заявили, що перший кузов для трамвая з широкою колією 1524 мм, як у Санкт-Петербурзі, вже готовий.

Як повідомляє «Фонтанка.ру», збиратимуть трамваї у Росії – на Володимирському підприємстві «ТрансМашГрупп». Наразі в Санкт-Петербурзі вже експлуатуються сучасні трамваї з низькою підлогою від російських (Усть-Катавський вагонобудівний завод і Петербурзький трамвайно-механічний завод) і білоруських виробників («Белкоммунмаш»).

Про це повідомляє сьогодні, 14 січня, «Голос Столиці».

Як інформував «Щоденний «Львів», «електронівський» трамвай випробовувався на маршруті №9А.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів