Львівська ОДА розглядає можливість обмеження роботи продуктових супермаркетів до 20:00

20:20 7 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zakupy.lviv.ua

Як пояснив у вівторок на сесії обласної ради перший заступник голови облдержадміністрації Йосип Ситник – для економії електроенергії.

Львівська обласна державна адміністрація розглядає можливість обмеження роботи продуктових супермаркетів до 20:00 для економії електроенергії. Про це на сесії обласної ради повідомив перший заступник голови обладміністрації Йосип Ситник, 

За його словами, магазини з іншим асортиментом для економії електроенергії могли б тимчасово працювати до 18:00. Ситник вважає, що зміна графіків роботи магазинів може дозволити не допустити віялових відключень електроенергії в житлових будинках і лікарнях.

«Йдеться про відключення світла не цілим кварталам або окремим населеним пунктам, а вибірково, виходячи від соціального значення кожного з об'єктів. Приміром, великі супермаркети з тисячами квадратних метрів торговельної площі, які зараз працюють до 22 і 23 годин, могли б скоротити свій робочий час до 20-ти», – сказав він. За його словами, обладміністрація обговорювала це питання з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Повідомляючи про це у вівторок, телеканал «Еспресо.TV» також нагадує, що «Львівобленерго» закликає споживачів відмовитися від використання енергоємних побутових електроприладів з 8:00 до 22:00.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів