Львівська область не отримує з митниць жодної копійки (відео)

18:49 18 вересня 2015 р.

Фото до новини

Львівщина – це прикордонний район. У нас є митні пости – це колосальні кошти, а Львівщина від цього не отримує ані копійки.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 18 вересня, під час публічних дебатів: «Яку децентралізацію влади лобіюють партії-учасниці місцевих виборів 25 жовтня 2015 року на Львівщині», що відбулися у Львівському прес-клубі, заявив представник від
Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Візняк.

- Львівщина є газовидобувною областю. В Мостиському районі видобувається 160 млн кубометрів газу. Місцеві території не тільки не мають жодних дивідендів від цього, але вони ще й проплачують рахунки за газ, - каже він.

На його думку, саме отримати грошові дивідендів від свого місця розташування має допомогти місцевим громадам децентралізація.
- Питання децентралізації розглядається вже впродовж останніх 10-15 років. Це питання піднімалося і на Майдані, де всі демократичні сили говорили, що після проведення змін це питання буде вирішене, і в результаті органи місцевого самоврядування отримають право розпоряджатися тими надрами, тими благами, які надані їм, - каже Юрій Візняк.

На думку Юрія Візняка, у Львівській області гірські райони можуть заробляти туризмом, а Городоччина, наприклад, розвитком промисловості. 
- Але ми всі розуміємо, що якщо не внести зміни в частині фінансування, то ніяких доходів не буде. А ми не знаємо, які ці будуть зміни, оскільки ми зараз живемо за бюджетом 2015 року. І тільки в грудні побачимо, що реально отримають громади в частині фінансування, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів