Львівська міська рада змусила 569 підприємств укласти трудові угоди з 772 працівниками

17:54 10 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kadrovik.ua

Про це повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР.

Як  повідомили сьогодні, 10 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, впродовж січня-серпня 2014 рокудепартамент економічної політики ЛМР спільно з відповідальними службами міста заслухали на засіданнях районних комісій 1140 керівників підприємств, у яких рівень зарплати найманих працівників становить менше мінімального, та на яких порушується трудове законодавство з оплати праці. В повідомленні також зазначено:

«Було здійснено 542 виїзні обстеження на підприємства, з метою виявити неофіційне працевлаштування найманих працівників та неофіційну виплату заробітної плати.

За результатами перевірок на 569 підприємствах виявлено 772 працівника, що не мають трудових угод.

У результаті, із усіма працівниками було офіційно оформлено трудові відносини. Як повідомляють в управлінні економіки ЛМР, сьогодні це вже непоодинокі випадки, коли роботодавці не укладають із найманими працівниками офіційні трудові відносини або виплачують їм заробітну плату у розмірі менше мінімальної, таким чином порушуючи чинне законодавство з оплати праці.

За словами начальника відділу праці управління економіки ЛМР Мар’яни Щупак, керівник підприємства, сплачуючи зарплату «у конверті», наражає суспільство в цілому та свого працівника зокрема на безліч труднощів, адже працівник стає повністю беззахисним перед роботодавцем. Домовленість про розмір заробітної плати жодним чином не зафіксовано – роботодавець сплачує платню доти, доки на те є його воля. 

Звернувшись за захистом своїх прав, наприклад, до суду, працівник не має практично жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної платні. В управлінні економіки ЛМР закликають вимагати надання заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро і чесно, не стояти осторонь при порушенні власних прав».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів