Львівська міськрада просить продати їй земельну ділянку для полігону ТПВ

10:15 29 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

Львівська міська рада має намір придбати земельну ділянку площею 25-30 га для розміщення полігону твердих побутових відходів.

Про це повідомили в понеділок, 29 жовтня, в прес-службі Львівської міськради.

Заступник міського голови Львова з житлово-комунальних питань Сергій Бабак розповів: «Наші неодноразові звернення до ОДА та посадовців у Києві впродовж двох років залишаються без розгляду і повністю ігноруються. Жодної ділянки, яка за своїми параметрами підходила б для будівництва та розташування полігонів, не була надана – навіть попри рішення Державної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Тому це ігнорування робить заручниками не лише мешканців Львова, але й міст Львівської області».

Сергій Бабак також зазначив: «Ми вчергове просимо виділити земельну ділянку, яка б за параметрами відповідала усім вимогам для будівництва полігону. Ми готові взяти на себе всі витрати пов’язані з проектуванням та будівництвом полігону за найвищими європейськими стандартами. Також підтверджуємо, що ці населені пункти, на території яких буде розміщена ділянка, отримають від міста на договірних умовах відповідні субвенції для розвитку інфраструктури, які можуть бути скеровані на будівництво доріг, шкіл, садочків чи будь-які інші потреби мешканців.

Заступник міського голови додав: «Однак, з огляду на те, що немає реакції на наші звернення, ми звертаємося до всіх, хто має в розпорядженні відповідну земельну ділянку і готовий її надати нам для облаштування полігону. Гарантуємо найвищу якість виконання робіт під наглядом європейських фахівців та громади».

Сергій Бабак пояснив: «Весь світ іде раціональним шляхом – ніхто не будує собі свій невеличкий полігон, усі будують регіональний. І будівництво такого полігону для Львова і прилеглих чотирьох районів дозволить на найближчі 50 років глобально вирішити проблему утилізації сміття».

«Відповідно до вимог, земельна ділянка повинна знаходитись у межах Львівської області, за межами міст, на відстані не менше 15 кілометрів – від аеропортів та різного роду аеродромів, 3000 метрів – від межі курортного міста, відкритих водоймищ господарського призначення, об'єктів, які використовуються у курортно-оздоровчих цілях, заповідників, місць відпочинку перелітних птахів, морського узбережжя, 1000 метрів – від межі міст, 500 метрів – від житлової та громадської забудови (санітарно-захисна зона), 200 метрів – від сільськогосподарських угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі, 50 метрів – від межі лісу і лісопосадок, не призначених для використання в рекреаційних цілях,  повинна відноситись до земель несільськогосподарського призначення або земель погіршеної якості та відповідати іншим вимогам пункту 2 ДБН В.2.4−2-2005 «Полігони твердих побутових відходів. Основи проектування», – поінформували у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів