Львівщина заборгувала 190 мільйонів гривень зарплати

20:59 4 грудня 2017 р.

Фото до новини

Про це сьогодні, 4 грудня, під час прес-конференції на тему: «Обласний та державний бюджети: прогнози на 2018-й рік», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив депутат фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Іван Собко.


Відео: Львівський прес-клуб

За його словами, станом на дев’ять місяців цього року, обласний бюджет перевиконано на 35 млн гривень. Проте ці кошти підуть не на розвиток, а на проїдання.

- На закінчення року у нас завжди виникає заборгованість зі заробітної плати. Так, медикам доведеться компенсовувати з обласного бюджету 27 млн гривень. А ці кошти могли би піти на розвиток, - каже він.

Проект бюджету на наступний рік депутати облради вже отримали. Зараз його вивчають у профільних комісіях обласної ради.

- Ми спробуємо вишукати в обласному бюджеті понад  1 млрд 300 млн гривень на реалізацію тридцять однієї обласної програми. Ми маємо намір розглянути їх завтра. А якщо не встигнемо, то – до кінця року. Аби вже з початку року почати надавати на них кошти. Тому що цього року в першому кварталі було виконано тільки 4-5 відсотків. За другий – 25. І основна маса коштів, а це кошти, які йдуть на розвиток, надають у четвертому кварталі. Це – неприпустимо, - вважає Іван Собко.

Він також нагадав, що на попередньому засіданні сесії депутати облради надали кошти на придбання машин «швидкої допомоги» для обласного центру екстреної медичної допомоги.

- Але хочеться купити машини вищого класу, то є пропозиція завтра додати до вже наданої суми 1 мільйон 300 тисяч гривень, - каже він.
Депутат фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді  Юрій Огоновський зауважив, що у Львівській області є катастрофічна ситуація з машинами для «швидких».

- Чомусь, депутати не хочуть звертати уваги на цю проблему. Три звернення на мою комісію, три засідання комісій, на яких я відстоював можливість закупити карети «швидкої допомоги». Моєю маленькою перемогою є те, що п’ять карет таки передбачено цієї програмою, за яку, я сподіваюся, депутати проголосують завтра. Хоча потреба – сорок, - Юрій Огоновський розповідає, що медики стверджують, що на нових машинах не буде кому працювати, а водії, натомість, стверджують, що не мають бажання їздити на старому мотлоху.

Нагадаємо, завтра відбудеться сесія Львівської обласної ради, де будуть обговорювати зміни та доповнення до обласного бюджету на 2018 рік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів