Львівщина забезпечена технічною сіллю до зими лише на 53%

15:49 16 грудня 2013 р.

Фото до новини

Заступник голови «Укравтодору» Олександр Харченко твердив сьогодні на прес-конференції, що «в основному – через борги перед постачальниками».

Дослівно ж він повідомив: «Зі запланованих на зимовий період 1,145 млн. тонн піску дорожньо-експлуатаційні підприємства України вже мають 1,085 тонн. З різних причин, в основному через борги перед постачальниками солі, Одеська область забезпечена сіллю лише на 55% від потреби, Львівська – на 53%, Волинська – на 59%».

За словами Харченка, на сьогодні до зими вже закуплено 3,43 тис. тонн дизпалива та 1,491 тис. бензину, однак потрібно на зиму ще 60 тисяч кубометрів піску для приготування піщано-сольової суміші. Заступник голови «Укравтодору» розповів також, що як протиожеледний матеріал, як і в попередні роки, будуть використовуватись соляні розчини, які є майже безкоштовними. За його словами, можливість заготовити такі розчини є в Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Запорізькій, Львівській і Полтавській областях.

«912 тонн соляних розчинів вже заготовлено і роботи по їх заготівлі ще тривають», - конкретизував Хорченко. Про це інформує сьогодні, 16 грудня, агенція «Українські Національні Новини».

Як повідомляв «ЩЛ», брак коштів може паралізувати зимовий Львів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів