Львівщина віддасть усі зекономлені кошти на АТО?

12:19 18 липня 2014 р.

Фото до новини

Голова фракції «Батьківщина» у Львівській обласній раді Ганна Костюк звернулася до голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Сех і голови Львівської обласної ради Петра Колодія щодо економії коштів обласного бюджету та максимальної їх мобілізації для військових-учасників АТО.

З огляду на скрутний час, беручи до уваги постійні звернення родичів мобілізованих солдатів і офіцерів із проханнями забезпечити всім необхідним, облдержадміністрації та обласній раді слід  запровадити жорстку економію витрат, переконана Ганна Костюк. Слід обов'язково провести ґрунтовний аналіз усіх обласних цільових програм, що фінансуються з обласного бюджету, і скоротити заходи  департаментів та управлінь (розпорядників коштів), залишити тільки вкрай необхідні, вишукані кошти негайно перескерувати для потреб та підтримки  військовослужбовців Львівщини.

Станом на 15.07.2014 р на Львівщині діє 48  цільових програм, які  затверджені рішеннями обласної ради. З них 23 програми прийнятих за попередні роки та 25 цьогорічних програм. На виконання всіх програм передбачається надати з обласного бюджету 169,1 млн грн.

Коли в країні вже кілька місяців  триває  війна, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада  не повинні фінансувати програми та заходи, які не є пріоритетними на цей час, організовувати концерти, фестивалі, спортивні заходи,  витрачати кошти на дослідження, опитування, круглі столи, конференції та інше. Бо кошти обласного бюджету – це кошти територіальної громади, яка зараз усіма силами шукає ресурси для допомоги учасникам АТО. Тому необхідно перерозподілені кошти віддати для людей, які є учасниками  АТО. Якщо ж буде вводитися надзвичайний чи воєнний стан – то неактуальними стануть питання фестивалів, турнірів, конференцій. Найголовніше – чи буде держава Україна, чи ні.

Депутат облради запропонувала такі кроки:

1. Провести  інвентаризацію всіх обласних цільових програм і планів заходів департаментів та  управлінь облдержадміністрації (розпорядників коштів) на 2014 рік, зокрема, проаналізувати виконані в І півріччі заходи, перевірити наявність відповідних документів про виконання.
2. Провести спільне засідання облдержадміністрації (керівники департаментів) та обласної ради (голови постійних комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності і з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради) щодо розгляду результатів інвентаризації  і напрацювання шляхів оптимізації.
3. Провести засідання президії обласної ради, на якому обговорити пропозиції з оптимізації фінансового ресурсу програм та заходів.
4. Оприлюднити на офіційних сайтах облдержадміністрації та обласної ради результати інвентаризації та пропозиції щодо оптимізації коштів у рамках обласних цільових програм і заходів.
5.  Облдержадміністрації підготувати на чергову сесію обласної ради  ґрунтовні пропозиції щодо оптимізації фінансового ресурсу обласних цільових  програм і планів заходів.
6. Призупинити дію програм, які не є пріоритетними на цей час для Львівщини.
7. Призупинити дію програм і планів заходів, які передбачають  проведення концертів, фестивалів, урочистих святкувань і академій, а також круглих столів, конференцій, досліджень, опитувань тощо.

Про це завернення Ганна Костюк повідомила "Щоденний Львів".

 

 


 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів