Львівщина – п’ята в Україні за потужністю вітрових електростанцій

17:45 15 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Торік Львівщина продемонструвала найбільший приріст потужності вітрової енергетики в Україні».

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в п’ятницю: «Сьогодні, 15 червня, у Львівській ОДА відбувся круглий стіл «Вітрова енергетика Львівщини», присвячений відзначенню Всесвітнього дня вітру. Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Мельник ознайомив присутніх зі здобутками Львівщини в розвитку альтернативних джерел енергетики».

«На 1 січня 2018 року потужність вітрових станцій в Україні – 410 МВт. Львівщина зі встановлення потужності на даний час знаходиться на п’ятому місці з потужністю 33,9 МВт. Водночас, за 2017 рік ми показали найбільший приріст потужності – 20,7 МВт. Приріст у 2017 році по вітровій станції – 61%, по сонячній – 69%», – розповів Михайло Мельник.

Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА запевнив: «Ми на цьому не зупиняємось. Адже, за оцінками експертів і провідних фахівців, технічно досяжний потенціал відновлювальної енергетики Львівщини – 10,5 млрд кВт/год».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів