«Львівоблагропромбуд» зобов’язався припинити спорудження багатоповерхівки

12:35 1 березня 2017 р.

Обласне кооперативне міжгосподарське об'єднання з агропромислового будівництва «Львівоблагропромбуд» пообіцяло закопати котлован на розі вулиць Варшавської й Соснової.

Директор юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич повідомила сьогодні, 1 березня: «Виконавчі органи ЛМР будуть пропонувати розглянути можливість обміну земельними ділянками – земельну ділянку на розі вулиць Варшавської й Соснової передати місту в обмін на земельну ділянку на вулиці Під Голоском».

Чиновник пояснила: «Нещодавно до Львівської міської ради звернулось Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об'єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд», щоб розірвати договір оренди, відмовитись від земельної ділянки та передати її місту. Натомість «Львівоблагропромбуду» мають виділити земельну ділянку на вул. Під Голоском».

«У свої заяві «Львівоблагропромбуд» зазначає, що зобов’язується припинити будь-які будівельні роботи в межах земельної ділянки площею 0,3467 га на розі вулиць Варшавської й Соснової і після прийняття Львівською міською радою ухвали про затвердження «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Під Голоском, (навпроти будинку №19), ділянка №3 зарити котлован в межах земельної ділянки на розі вулиць Варшавської й Соснової, здійснити благоустрій на вказаній ділянці та повернути місту цю земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому надавалась в оренду», – повідомила також Гелена Пайонкевич.

Директор юридичного департаменту Львівської міськради також нагадала: «Земельна ділянка на розі вулиць Варшавської й Соснової перебуває в оренді у Львівського обласного кооперативного міжгосподарського об'єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд, яке розпочало там будівництво багатоквартирного будинку. 8 грудня 2016 року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК «Оранж» на розі вулиць Варшавської й Соснової».

«Основна причина скасування дозволу – відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Проте забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки», – зазначила також Гелена Пайонкевич.

«Однак забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів. Також мешканці даного району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської-Соснової і знесли там паркан навколо буд майданчика», – повідомили також сьогодні, 1 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів