«Львівгаз» недоотримав через зменшення обсягів споживання 100 млн. грн

10:15 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lubnygaz.com.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ПАТ «Львівгаз», цим підприємством недоотримано через зменшення обсягів споживання 100 млн. грн.

У прес-службі ПАТ «Львівгаз», повідомили сьогодні, 2 березня, «Щоденному Львову», що цим підприємством недоотримано через зменшення обсягів споживання 100 млн. грн. У повідомленні також конкретизують: 

«Упродовж 2014 року споживачам Львівської області було протранспортовано 1,5 млрд. м3 природного газу, що на 270 млн. кубометрів менше, аніж в аналогічному періоді минулого року. При цьому суттєве скорочення блакитного палива спостерігається в усіх категоріях споживачів. Так на 18% менше газу використали промислові підприємсва, на 25% бюджетні організації, на 19% тепловики та на 13% населення. 

Загальне скорочення  обсягів споживання газу на Львівщині позначилося на фінансовій діяльності ПАТ «Львівгаз». Адже основним джерелом прибутків компанії є тарифи на постачання і транспортування газу, які затверджує Національна комісія, що здійснює держвне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Так, в 2014 році підприємству було розраховано тариф на транспортування газу на рівні 1,8 млнрд.м3, Оскільки, впродовж року обсяги споживання газу скоротилися на 15%, то підприємство недоотримало 100 млн. грн. 

Ці кошти компанія мала намір скерувати на заходи із забезпечення безперебійного постачання газу в регіоні. Зокрема, модернізацією газових мереж та оновлення технічного оснащення аварійних служб.

Окрім того, через брак фінансів не вдасться в повному обсязі профінансувати програму із забезпечення споживачів лічильниками газу. Перший заступник голови правління, заступник з постачання та обліку газу Володимир Король повідомив також: «Щоб компанія змогла в повному обсязі виконувати покладені на нас функції і забезпечувати в регіоні безперебійне та безаварійне постачання газу необхідно щоб надходження були на рівні з витратами на основні потреби. Для цього потрібно, щоб НКРЕКП прийняла відповідне рішення про збільшення тарифів на постачання і транспортування газу відповідно до теперішніх обсягів споживання газу в регіоні».

На сьогодні, щоб попередити винекнення аварійних ситуацій та завершити заплановані роботи, компанія використовує резервні фонди – тобто матеріали та обладнання закуплені раніше.  Разом з тим, змушена скорочувати свої витрати та вдатися до оптимізації чисельності працівників, посади яких дозволяють централізувати адміністративно-управлінські функції на головному підприємстві. 

Інформаційна довідка

ПАТ «Львівгаз» – найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації та обсягами реалізації газу.  Споживачами компанії є приблизно 780 тисяч домогосподарств Львівщини, що становить орієнтовно 74 % від загальної кількості домогосподарств області. 

Щороку компанія «Львівгаз» транспортує близько двох мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Найбільшими клієнтами ПАТ «Львівгаз» є ТзОВ «Львівська картонно-паперова фабрика», ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», ПАТ «Львівський жиркомбінат», яким компанія щомісячно транспортує від 200 до 400 тис. м3 природного газу. ПАТ «Львівгаз» належить до одного із набільних платників податків у Львівській області, зокрема щороку підприємство сплачується понад 160 млн. гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів