«Львівелектротранс» придбає вживані трамваї

15:35 13 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lviv.vgorode.ua

У «Львівелектротрансі» визнали, що він «потребує негайного оновлення рухомого складу і підвищенню якості технічного складу».

У комунальному підприємстві «Львівелектротранс» повідомили сьогодні, 13 грудня, що його «рухомий склад потребує негайного оновлення та підвищення якості технічного складу», відтак, запевнили: «Найефективніший спосіб – це закупівля вживаних трамваїв. З цією метою підприємство вивчається досвід Європи і досвід України щодо використання вживаних трамваїв».
«Згідно отриманих даних, у містах України курсує 26,2% вживаного електротранспорту, а саме 22,8% – це тролейбуси і 29,6% – трамваї. Найбільше вживаних трамваїв курсує на вулицях Вінниці – 78,7%. Найбільше вживаних тролейбусів у Миколаєві – 54,1%», – поінформували також у «Львівелектротрансі
Заступник директора «Львівелектротрансу» й радник міського голови Андрій Білий розповів: «Ми провели аналіз простоїв та технічних поломок рухомого складу «Львівелектротранс». Він показує, що підприємство потребує негайного оновлення рухомого складу і підвищенню якості технічного складу. Найефективніший спосіб – це закупівля вживаних трамваїв, у доброму стані, після заміни електро-частини. Один такий трамвай з доставкою сюди і розмитненням може коштувати до одного мільйона гривень. Тоді за 50 трамваїв ми мали б заплатити 50 мільйонів гривень. На сьогодні це найшвидший і найдешевший шлях».
Андрій Білий також зазначив: «Варіант придбання вживаного електротранспорту має підтримку серед фахівців транспортної галузі та депутатського корпуси ЛМР. Тому зараз вивчається досвід Європи і досвід використання вживаних трамваїв іншими містами України. Зокрема у містах України курсує 26,2% вживаного електротранспорту, а саме 22,8%  –  це тролейбуси і 29,6% – трамваї. Найбільше вживаних трамваїв курсує на вулицях Вінниці – 78,7%. Найбільше вживаних тролейбусів у Миколаєві – 54,1%».
Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів