ЛОДА хоче забрати в Украгроінвесту 51% акцій Львівсільмашу

10:32 29 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник на зборах акціонерів Львівсільмашу зазначив, що звертатиметься до правоохоронних органів, КМУ та ФДМУ щодо повернення частки майна 50% + 1 акція, які були передані до лізингової компанії «Украгроінвест», до державної власності із подальшою приватизацією на конкурсних засадах із залученням світових інвесторів, окрім російських.

Нагадаємо, що ВАТ «Львівсільмаш» був єдиним в Україні спеціалізованим підприємством, яке займалось випуском машин для хімічного захисту рослин. З квітня 2003 р. підприємство перебуває в процесі санації, що призвело до фактичного зупинення заводу.

На зборах акціонерів «Львівсільмашу» було порушено питання реанімації заводу, виплати його заборгованості, покарання винних за процес санації.

Йосиф Ситник зазначив, що у ліквідації «Львівсільмашу» задіяно багато людей та організацій.

«Бездіяльність – це також злочин, – продовжив перший заступник голови ОДА, – судді, прокуратура та міліція – всі з цього щось мали. Якщо б вони нічого не мали – вони б не допустили до розвалу заводу.

Сьогодні заборгованість заводу складає кілька десятків мільйонів гривень – звідки вони взялись? Завод розпилюють у нас на очах. Ми повинні дізнатись: хто це робить? скільки цього вже зроблено і за скільки це продається?».



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів