Кредити для фізосіб з початку жовтня подорожчали до 31,1%

11:52 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dekyputu.blogspot.com

Найдорожче - взяти кредит готівкою. Це пояснюється підвищеними ризиками банків, тим більше, що часто такі кредити видаються без застави.

За даними Національного банку України (НБУ), з початку жовтня у банках вартість короткострокових кредитів для фізичних осіб зросла з 18,4% до 31,1% (без урахування овердрафту). Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Це значне зростання, проте такі ставки звичайні кредитів для України, а помірні ставки на початку місяці були одними з найменших за рік. Вартість короткострокових кредитів, за даними Нацбанку, на сьогодні становить в середньому 31,1%, довгострокових - 29,7%.

Найдорожче - взяти кредит готівкою. Це пояснюється підвищеними ризиками банків, тим більше, що часто такі кредити видаються без застави. 

Взяти кредит на придбання транспортних засобів можна за трошки меншими ставками. Наразі на ринку спостерігається можливість взяти кредит на придбання транспортних засобів від 15,6% до 18,99%.

Іпотечний кредит (на придбання житла) користується популярністю у споживачів, на що банки реагують відповідними пропозиціями:  - від 17% до 19,50%.

Пільгові умови кредитування банки пропонують тільки своїм постійним клієнтам - наприклад, власникам депозитів у банку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів