Конкуренція на ринку праці Львівщини впала майже втричі

11:25 20 липня 2017 р.

У січні-червні цього року за посередництвом Львівської обласної служби зайнятості роботою забезпечено 28,2 тисячі осіб, у тому числі 9,8 тисячі краян з безробітних.

Послугами базових центрів зайнятості скористалися 35,8 тис. мешканців Галичини. Окрім активного пошуку прийнятної роботи, громадянам надавали комплексні та індивідуальні консультаціїз питань профорієнтації, відкриття власної справи, здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації, у тому числі в Львівському центрі професійно-технічної освіти тощо.

Про це повідомили у відділ інформаційної роботи  Львівського обласного центру зайнятості.

– Питома вага працевлаштування осіб до набуття статусу безробітного збільшилася з 52,0% до 65,3% порівняно з аналогічним періодом торік, а середня тривалість пошуку роботи скоротилася з 116 до 98 днів. 102 особи стали підприємцями, на новостворені робочі місця з наданням компенсації працедавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування вдалося працевлаштувати 796 безробітних, а 13 тимчасово непрацюючих з числа ВПО шляхом відшкодування працедавцям витрат на оплату праці знайшли прийнятну роботу. Разом з тим, зросла кількість вакансій, заявлених працедавцями до базових ЦЗ. Якщо на кінець січня за одне вільне місце конкурувало 8 осіб, то на початок липня на вакансію претендували 3 безробітних – розповіла О. Іванчук, в. о. директора Львівського ОЦЗ.

За словами очільниці держструктури, нині чималий попит на робочу силу, або третина всіх актуальних вакансій, спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, зокрема, операторів автоматичних та напівавтоматичних верстатів та установок, водіїв автотранспортних засобів, дорожніх працівників, токарів, комплектувальників та трактористів; кваліфікованих робітників з інструментом, таких як: швачки, монтери кабельного виробництва, слюсарі-ремотники, малярі, пекарі; працівників сфери торгівлі та послуг, а серед них: продавці продовольчих товарів, кухарі, консультанти та охоронники; найменш актуальними є пропозиції для технічних службовців і кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів