Компенсації пільговикам за оплату блакитного палива скорочено на 40%, – «Львівгаз»

16:12 30 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bug.org.ua

Норму споживання газу на одну особу з 1 листопада скорочено: у тих, у кого лише плита й централізоване гаряче водопостачання, – з 9,8 до 6 кубометрів у місяць, у квартирах із плитою й газовим котлом чи колонкою – з 23,6 до 18 кубометрів.

«Замість того, щоби стимулювати людей встановлювати лічильники, держава, навпаки, знеохочує до того. Тепер вигідніше не мати лічильника. Про це заявив директор «Львівгаз» Володимир Король.

Із 1 листопада, згідно постанови Кабінету Міністрів, скорочено норму споживання газу на одну особу. У тих, хто має в хаті лише плиту і є централізоване гаряче водопостачання, норми зменшилися із 9,8 до 6 кубометрів у місяць. У квартирах із плитою і газовим котлом чи колонкою – із 23,6 до 18 кубометрів.

«Відтепер пільгові категорії споживачів зможуть отримати компенсації лише в межах норм, які зменшені на 40 відсотків, – говорить заступник директора «Львівгазу» Володимир Король. – Якщо пільговик використає понад цю норму, то решту спожитого газу мусить платити за повною ціною. Але ж ніхто менше споживати не буде. Це може викликати соціальне збурення. Люди не розумітимуть, чому вони споживають, як споживали, а рахунки приходять більші. Щоб не перевищувати норму, треба встановлювати енергоощадні системи – вікна, котли, що не зможе собі дозволити пільговик.

Натомість ті споживачі, які не мають лічильників, і далі користуватимуться газом без обмежень, і платитимуть як платили. Бо чи використали вони більше норми, обчислити без лічильника неможливо.

Нагадую, що до 2016 року усі споживачі, які користуються плитою і котлом, мають мати лічильники, а з 2018 – які мають лише плити. Інакше газ відрізатимуть. Однак люди з такою державною політикою не поспішатимуть і тягнутимуть ще час на наступні роки. Хоч одночасно перед 1 січня 2016 чи 2018 року ніхто враз лічильників не встановить».

Таку політику Володимир Король пояснює тим, що так наповниться держбюджет за рахунок субсидій: «Ясно, що багато споживачів тепер не вкладатимуться у норми і не матимуть субсидій. Так наповниться бюджет. Лише на Львівщині 240 тисяч пільговиків, а це 30 відсотків усіх споживачів.»

Цю заяву заяву заступник директора «Львівгазу» Володимира Королья передає сьогодні, 30 жовтня, львівський кореспондент київського інтернет-видання «Gazeta.ua» Леся Межва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів