Компаній-управителів багатоквартирними житловими будинками у Львові ще немає

21:13 28 квітня 2016 р.

Фото до новини

Умови проведення тендерів для вибору управителів-юридичних осіб ще не визначені Києвом.

"Прес-клуб реформ" про нові форми управління у житловому господарстві.
Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 28 квітня, під час прес-конференції на тему: “Житлове самоврядування чи житлове рабство? Чому власникам квартир у багатоквартирних будинках доцільно створити до 1 липня 2016 року об’єднання співвласників, щоб не потрапити у тарифну залежність від управляючих компаній, які замінять ЖЕКи”, що відбулося у Львівському прес-клубі, повідомив начальник відділу супроводу ОСББ, ресурсного центру для розвитку ОСББ Львівської міської ради Сергій Солтис.

- У перші роки діяльності, коли я телефонувала у «Львівводоканал», то мене питали: «А ви - ОСББ, а ваші мережі - на балансі міста?» І я відповідала: «Шановні, ми перебрали в обслуговування будинок, а не мережі, які були і є на балансі міста», - згадує управляюча багатоквартирними будинками Стефанія Климко. 

Нещодавно їй довелося викликати аварійку з «Львівгазу». І вони приїхали та ліквідували витік газу без будь-яких штучних спекуляцій, тому що ця послуга закладена в тарифі на газ.

Хоча, на випадок інших аварій, у Стефанії Климко є номери телефонів сантехніка і електрика, які будь-коли вночі чи вдень готові приїхати і ліквідувати аварію.

- Я працюю вже 9 років. І всі аварійні ситуації ми намагаємося ліквідовувати своїми силами. У мене були випадки, коли о 2-й ночі ми ліквідовували прориви, - каже Стефанія Климко.

Вона наголосила, що мешканці ОСББ мають право укладати угоду з тими управлінцями, спеціалістами чи й цілими компаніями, з якими вважають за необхідне.

Водночас начальник відділу супроводу ОСББ, ресурсного центру для розвитку ОСББ Львівської міської ради Сергій Солтис зізнався, що поки що жодних компаній-юридичних осіб, які б займалися управлінням будинками у Львові нема.

- До нас вже зверталися фірми, які готові стати управителями багатоквартирних будинків. Але ще немає критеріїв оцінки на законодавчому рівні. Ми не знаємо, що вимагається від таких компаній. Тому ми не можемо знати, чи може ця компанія брати участь у тендері чи ні, - констатує він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів