Коломойський відбере в Ахметова «Західенерго» через суд?

06:08 14 січня 2015 р.

Ігор Коломойський і Рінат Ахметов.

Ігор Коломойський і Рінат Ахметов.
Фото: http://topfacts.com.ua/politika/161214/kak-igor-valerevich-possorilsya-s-rinatom-leonidovichem-ili-kak-kolomoyskiy

Інвестиційна компанія «Бізнес-Інвест» 12 січня звернулася до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсним продаж 45,1% акцій енергогенеруючої компанії «Західенерго» на користь ДТЕК Ріната Ахметова на приватизаційному конкурсі в 2011 році.

Про судовий позов повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ІК, пише "Українська правда". Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" вважається близькою до групи "Приват" Ігоря Коломойського.

"Вчора ( 12 січня - ред.) був поданий позов. Аргументація - під час проведення цього, так званого, конкурсу, ніякої конкуренції не було. Умови конкурсу були сформульовані таким чином, щоб єдиним учасником конкурсу могла стати компанія ДТЕК", - зазначили в "Бізнес-Інвест". "Особа, що стала переможцем, була відома наперед. Ніякі незалежні учасники фондового ринку не змогли взяти участь", - заявили в ІК.

За даними компанії, дата проведення першого засідання суду у справі ще не визначена.

"ДТЕК" володіє 72,2% акцій "Західенерго", ще 25% компанії належить державі в особі НАК "ЕКУ". "ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4628,5 МВт.

Нагадаємо, що влітку цього року голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський заявив про необхідність націоналізувати майно, приватизоване з порушенням законодавства у 2011-2014 рр.

"Необхідна націоналізація незаконно приватизованого майна. Не можна, а необхідно повернути в держвласність: "Укртелеком", "Західенерго", "Дніпроенерго", "Дніпрообленерго" (належать групі "ДТЕК" Ріната Ахметова), облгази, 49% ЗТМК (контролює GroupDF Дмитра Фірташа), "Сумихімпром", - зазначив він в ефірі "5 каналу".

Коломойський додав, що під час приватизації зазначених активів умови писали "під одного покупця". Крім того, зазначив він, у деяких активах є частка "сім'ї" збіглого Віктора Януковича.

"Якщо ми з’ясуємо, кому нині належать ці підприємства, - якісь підприємства належать "ДТЕК", якісь - Ostchem, або GroupDF, а хто за ними стоїть і яка в кого частка, ми не знаємо. Я, наприклад, точно знаю, що в "Черкаському Азоті", "Сєверодонецькому Азоті" (ПАТ "Азот", ПрАТ "Сєверодонецькеоб'єднанняАзот" – ІФ), у горлівському "Стиролі" є щонайменше 25% (частки - ІФ) сім'ї Януковича. А ми ж розуміємо, що якщо не сам Янукович, то його близьке оточення, сім'я, пов'язані із сепаратизмом і тероризмом", - резюмував голова Дніпропетровської ОДА.

Як повідомлялося, І.Коломойський також запропонував фінансово покарати спонсорів сепаратизму й тероризму: конфіскувати їхні активи у спеціальне ВАТ, акціонерами якого стануть учасники АТО й родичі загиблих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів