Колію в тунелі між Львівщиною й Закарпаттям прокладатимуть в IV кварталі

13:50 22 лютого 2017 р.

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун запевнивв у середу, що її працівники вже розпочали роботи на підходах до Бескидського тунелю.

Про це повідомили сьогодні, 22 лютого, в «Укрзалізниці» , де також поінформували: «У Бескидському тунелі триває облаштування кінцевого оздоблення, а на підходах до нього розпочалися колійні роботи та монтаж контактної мережі. Укладання колій у самому тунелі розпочнеться в четвертому кварталі 2017 року».

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун розповів: «Будівництво залізничного тунелю на перегоні Бескид-Скотарське – один із наймасштабніших інфраструктурних проектів України. Він реалізується завдяки ресурсам залізниці та залученим інвестиціям. Високий рівень показали і залізничники, задіяні в цьому проекті. Без особистого внеску кожного фахівця не було б такого результату. Тож ми готові і надалі до масштабних проектів. Наступний – реконструкція з електрифікацією дільниці Долинська-Миколаїв. На нього також планується використати залучені кошти міжнародних фінансових організацій». 

«Наразі залізничники перейшли до виконання робіт першого етапу колійного розвитку станції Бескид, що розпочався з другого півріччя 2016 року. Цей етап включає в себе реконструкцію колії на підходах до тунелю, облаштування контактної мережі й монтаж пристроїв автоматики та зв’язку», – повідомили також в «Укрзалізниці».

«У тунелі будівельники виконали роботи з облаштування 657 метрів зворотного склепіння (лоткової частини). Завершити весь цикл робіт зі спорудження тунелю за графіком заплановано в четвертому кварталі 2017 року. Увести об’єкт в експлуатацію планується в другому кварталі 2018 року», – зазначено також у повідомленні «Укрзалізниці».

«З боку Західного порталу тунелю облаштовано підпірну стінку вздовж залізничних колій, пожежні резервуари та насосну станцію. Раніше повідомлялося, що завершено роботи з проходки верхнього та нижнього уступів тунелю на всю довжину – 1764 погонні метри, облаштовано та виконано гідроізоляцію 49 ніш, 12 камер і трьох збійок», – повідомили також в «Укрзалізниці».

«Цей двоколійний тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також автоматизованою системою управління технологічними процесами, засобами пожежної безпеки. Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту дозволить збільшити пропускну здатність п’ятого європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна)», – йдеться також у повідомленні «Укрзалізниці».

«Спорудження двоколійного Бескидського тунелю триває на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид-Скотарське. Роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року. Проходку верхнього уступу тунелю було завершено в січні 2016 року, нижнього – у жовтні 2016 року», – повідомили також в «Укрзалізниці».

«Згідно з основними техніко-економічними показниками проекту, довжина тунелю становитиме 1,764 кілометри, ширина – 10,5 метра, висота – 8,5 метра. Інженерна споруда пролягатиме на глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта. Новий тунель будується на відстані 30 метрів від існуючого», – зазначено також у повідомленні «Укрзалізниці».

«Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи», – повідомили також сьогодні, 22 лютого, в прес-службі «Укрзалізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів