Керівник Львівської облдержадміністрації доручив промоніторити теплопостачальні підприємства

12:10 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: poltava.pl.ua

Як пояснили в п’ятницю в прес-службі ЛОДА – аби знати те, скільки газу можна буде заощадити.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський доручив промоніторити всі теплопостачальні підприємства Львівщини, аби знати те, скільки газу можна буде заощадити. Очільник області пояснив на нараді щодо майбутнього опалювального сезону, зокрема й щодо готовності навчальних закладів до зими: «На нас чекає початок навчального року. Ми повинні зустріти його підготовленими, щоб не було якихось несподіванок, щоб все було сплановано, тим більше, що ми живемо у такий непростий час». 

Як розповіла директор департаменту освіти й науки облдержадміністрації Олександра Небожук «загалом на Львівщині є майже 1,5 тисячі шкіл. З них практично 1 тис. мають власні котельні, а всі інші – опалення отримують централізовано». 

Повідомляючи про це сьогодні, 22 серпня, в прес-службі облдержадміністрації також конкретизують:

«Потрібно виконати урядове доручення щодо 30% економії газу впродовж наступного опалювального сезону. Один із варіантів, як досягнути економії у школах – це змінити розклад навчального року, зробити значно тривалішими зимові канікули.

Керівник Львівщини Юрій Турянський доручив впродовж тижня провести повний моніторинг організацій та підприємств, які надають послуги з теплопостачання бюджетним установам. «За тиждень часу треба вийти на паливний баланс. Ми будемо мати таку собі «мапу» і чітко будемо знати скільки зможемо зекономити газу», – сказав очільник області.

Окрім того, Юрій Турянський підтримав пропозицію директора департаменту житлово-комунального господарства  Андрія Ільківа про підготовку спільної наради з керівництвом ПАТ «Львівобленерго». Потреба нагальна, адже в осінньо-зимовий період мешканці традиційно вмикають електрообігрівачі, що збільшує навантаження на електромережі.

Ще одне доручення керівника Львівської ОДА – до 1 грудня розробити обласну програму щодо оптимізації витрат на паливно-енергетичні ресурси та створення сприятливого паливного балансу області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів