Керівник ЛОДА домовився про погашення заборгованості перед «Львіввугіллям»

12:50 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі облдержадміністрації, в міністерстві енергетики та вугільної промисловості України напрацюють механізм з виплати коштів, котрі заборгувало ДП «Вугілля України» за відвантажену вугільну продукцію ДП «Львіввугілля».

У прес-службі облдержадміністрації, повідомили сьогодні, 12 грудня, «Щоденному Львову», що керівник ЛОДА домовився про погашення заборгованості перед «Львіввугіллям». У повідомленні також конкретизують:

«У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України напрацюють механізм з виплати коштів, котрі заборгувало ДП «Вугілля України» за відвантажену вугільну продукцію ДП «Львіввугілля». Це дозволить погасити заборгованість із заробітної плати перед шахтарями Львівщини, яка станом на сьогодні складає 21,7 млн. грн.

Про це домовився т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський з першим заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Зюковим, перебуваючи у відрядженні в місті Києві. Під час зустрічі з керівництвом Міненерговугілля, очільник Львівщини розповів про проблемні питання паливно-енергетичного комплексу області. Ключовим стало погашення зарплатних боргів на ДП «Львіввугілля».

Юрій Турянський наголосив, що «Львіввугілля», завдяки збільшенню відвантаження товарної вугільної продукції на ДП «Вугілля України», має зароблених і неоплачених коштів у сумі 108 млн. грн. Відтак, з метою стабільної роботи підприємств вугільної галузі області і уникнення соціальної напруги він звернувся з проханням скерувати частину цих коштів для погашення заборгованості із зарплати ДП «Львіввугілля».

«Це дозволить погасити зарплатний борг за жовтень, який є на сьогодні, та забезпечити подальші виплати. У наш час надзвичайно важливо підтримати ефективність підприємств вугільної галузі», – прокоментував Юрій Турянський.

Довідка:

За 11 місяців 2014 року на шахтах ДП «Львіввугіля» видобуто 1477,7 тис.тонн вугілля, що на 266,5 тис.тонн, або на 22% більше від січня – листопада 2013 року. Зольність видобутого вугілля склала 46,1%, що на 0,6% більше від минулого року.

Виробництво готового товарного вугілля за 11 місяців 2014 року становило 784,9 тис.тонн, що на 129,9 тис.тонн, або на 19,8% більше від аналогічного періоду 2013 року. Середньодобовий видобуток вугілля за 11 місяців 2014 року склав 5327 тонн, що на 1047 тони, або на 24,5% більше від січня – листопада 2013 року. В листопаді 2014 року середньодобовий видобуток складав 5631 тонн, що майже на 1161 тонн більше від листопада 2013 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів